Hoe zet jij het verplichte format van teksten naar jouw hand? 2 trucs

Het is een vraag die ik vaak krijg van cursisten. ´Leuk Anneke dat we slimme structuren leren, maar ik kan ze niet inzetten. Als eenling kan ik ze niet aanpassen. Gelukkig kun je als eenling ook slim structureren, ook al zit je vast in een format. Ik heb twee manieren voor je waarop je je … lees verder »

online vergaderen tips

Online vergaderen of presenteren – wat is belangrijk? 5 tips

Ik bevond mij in een meeting. Zonder agenda, voorstelrondje of doelen. De voorzitter ratelde er lustig op los: hij praatte zo snel dat ik de draad al na 5 minuten kwijt was. Ik appte mijn collega met een vraag om verduidelijking, maar zij wist ook niet wat de bedoeling was. De uitnodigingsmail kwam direct naar … lees verder »

Hoeveel taalkennis heb je nodig om een tekst te snappen?

Weet je wat er gebeurt als je woorden niet snapt? Dan haak je af. Ook jij. Zeker als het te vaak gebeurt. Zo is het voor iedereen en bij mensen met een kleinere woordenschat komt dit vaker voor. Weet jij hoeveel procent van een taal je moet kennen om de tekst te kunnen snappen? 60% … lees verder »

Internationale dag van de vrouw: ga in gesprek!

Vandaag is het de dag van de vrouw en ik wil iets met je delen. Toen ik 25 was, vertrok ik naar Barcelona. In de zomer van 2004 was het WK. Dat bekeken wij in Bar Amsterdam. In diezelfde bar maakte ik mijn eerste Catalaanse vrienden en scoorde ik een baan. Tussen het voetbalminnende, krokettenverorberende … lees verder »

schrijven met een plan

Maak jij een plan voor je begint met schrijven?

Mijn Teams-omgeving zat vol met jonge juristen. Het UWV verwacht een ontslaggolf en daarom zijn zij aangenomen. Voor elke specifieke beslissing gaat er een beschikking de deur uit. Dus als je per geval kijkt, zoals bij een ontslag. Dat is anders dan die blauwe envelop van het CJIB: dat is een regel voor iedereen. Precies … lees verder »

Wat is B1-schrijven, waarom zou je op B1-niveau schrijven en hoe schrijf je B1? 3 trucs

Sinds een paar jaar krijg ik veel aanvragen voor B1-schrijven. Maar wat is het? Het is een niveau van taal dat veel mensen snappen. Wil je dat je boodschap overkomt? Dan is B1 schrijven slim. Je mindset moet zijn: ik wil dat mijn lezer het snapt. Heb je die mindset? Bekijk dan de voorbeelden en … lees verder »

Drie tips voor een goede presentatie – vanuit winkels, restaurants en cadeautjes

Pakkend presenteren kun je leren. Hoe sta jij erin? Ga jij tijdens een presentatie vooral voor de inhoud of vind je de verpakking ook belangrijk? Aan de hand van winkels, restaurants en cadeaus geef ik drie tips voor een goede presentatie. Stap je weleens een winkel binnen met veel prikkels? Loop je weleens een winkel … lees verder »

5 tips voor een interactieve online presentatie

Op naar een online presentatie. Op marmer en pluche stap ik binnen in een statig pand dichtbij Wilhelminapark. Samen met E. zit ik in een klein leeg kamertje. De spreekkamer. Hij legt uit wat hij doet en de stapel papier met mijn aantekeningen groeit en groeit. E. is accountant en hij heeft mijn hulp gevraagd. … lees verder »

Femcademy Corona verhuizen

Verhuizen tijdens Corona en ook jij kunt je inschrijven voor workshops via Femcademy

Wat een gekke periode. De eerste week werd ik depri. We konden niet meer roeien en het werk liep terug. Dus besloot ik drie keer per week minimaal 40 kilometer te fietsen. Anderen hadden daar ook tijd voor. Ook besloot ik dat ik liever Corona kreeg dan dat ik eenzaam werd. Vervolgens stortte ik mij … lees verder »

winnende offertes schrijven tips

Offerteschrijven – 5 tips voor winnende offertes

Tips voor offertes schrijven. Je wilt natuurlijk dat jouw voorstel wordt aangenomen. En dat je de opdracht krijgt. Heb je twijfel over de taal in je offertes? Worstel je met de opbouw? Of wil je nieuwe verkooptechnieken leren of aanscherpen? Lees dan deze 5 tips. De kans is groot dat je jouw offertes altijd op … lees verder »

WhatsApp Heb je een vraag? App gerust!