Een effectieve nieuwsbrief schrijven – hoe goed doe jij het?

Een warm welkom aan de nieuwe lezers. Fijn dat je meeleest! Mijn vorige blog gaf je inzicht in een effectiever schrijfproces. Heb je het gemist? Bekijk hier de 3 tips voor een slimme indeling van je schrijfproces. Vandaag wil ik het met je hebben over je nieuwsbrief. Vaak moet die nieuwsbrief er gewoon uit. Op … lees verder »

hoe-schrijf-je-pakkende-tekst-sociale-media-5-tips/

time management effectief schrijfproces schrijven

Effectief schrijven – 3 tips voor een slimme indeling van je schrijfproces

Vorige keer las je over de brug slaan naar je lezer en hoe lastig dat kan zijn als expert. Wil je effectief schrijven? Dan is ook je schrijfproces zeer belangrijk. Want wist je dat wel? Dat schrijven een proces is? Dat is natuurlijk vraag 1. Wist je dat niet, dan is dit blog een eye-opener … lees verder »

Hoe sla je de brug naar je lezer de niet-expert? Met dank aan die handige stagiair!

Je bent expert op je vakgebied. Je bent elke dag bezig om beter te worden in wat je doet. Dat doe je door met collega’s te praten en te overleggen en door van hen te leren. Ook volg je trainingen om nog beter te worden. En, het allerbelangrijkst: je doet ervaring op doordat je elke … lees verder »

thermosfles beeldend schrijven

Beeldend schrijven of beeldend vertellen, hoe doe je dat? Met hulp van de HEMA :)

Een collega-ondernemer vertelt dat hij is opgegroeid op een boerderij. Tussen groen en boomkwekerijen had hij een beschut plekje voor zichzelf. Hij ontwerpt nu tuinen voor anderen. Zijn verhaal sluit zo goed aan bij zijn huidige beroep dat ik hem onthoud. En dát is het grote voordeel van beeldend schrijven of vertellen: je onthoudt diegene! … lees verder »

Valentijnsdag

Taal op Valentijnsdag

Valentijnsdag door de ogen van een neerlandicus. Want dat ben ik 😉 Lieve Valentijn, Wil je nog wat wijn? Wil je de mijne zijn? Voor me ligt een lustoord. Met groene grazige weides, losse lange haren, een kleedje en een grote picknickmand. Valentijnsdag vraagt om romantische beelden en typische liefdestaal. Liefdestaal is begonnen met de … lees verder »

schrijven

Twee manieren om slimmere teksten te schrijven (doe het vanuit je hoofd of je lijf)

De dichter Rodaan Al Galidi zei ooit: “Nederland is een bedrijf.” Hij heeft gelijk. Mensen bedenken iets, geven argumenten en beslissen. Alles gebeurt in het hoofd. Maar gelukkig is er tegenwoordig steeds meer aandacht voor soft skills. Ook nuttig voor schrijven. We denken na over vragen als: wie ben ik, hoe gedraag ik mij en … lees verder »

5 redenen om slechte tekst te blijven schrijven

Oh lieve lezer, voor we toekomen aan de redenen wil ik het eerst met je hebben over slechte tekst. Want wat zijn er ongelooflijk veel varianten van slechte tekst! Slechte tekst schrijven. Gaston, wat zijn de mogelijkheden? Allereerst hebben we wollige tekst. Dat is tekst waarin de boodschap onvindbaar is doordat er van alles omheen … lees verder »

Puntann gaat internationaal?

Ha die bezoeker! Ooit, een paar jaar geleden, benaderde iemand mij. Ze had mijn Puntann-pagina geliket op Facebook. Ze was enthousiast en wilde wel een training of workshop volgen. Er was alleen één klein obstakel: ze woonde in het Midden-Oosten. En daardoor kon ze niet fysiek aanwezig zijn. We gingen in gesprek over de mogelijkheden. … lees verder »

wat is een contentstrategie

Wat is een contentstrategie?

Een contentstrategie. Heb jij er al mee te maken gehad? Voor sommigen is het een woord van een andere planeet, voor anderen is het dagelijkse kost. Eerst de content, dan de contentstrategie Content is alles wat online staat: video, beeld en tekst. Dat is voor de meesten bekende informatie. Contentstrategie is daarmee de strategie waarmee … lees verder »

WhatsApp Heb je een vraag? App gerust!