Aansluiten bij je lezer, best belangrijk, want een algemene tekst is voor niemand. Kun jij het?

Vandaag merkte ik het weer: ik sta echt voor inhoud. Ik gaf een workshop bloggen bij een opdrachtgever. De directeur heette ons welkom en leidde mijn training in. Iedereen zat in een kring om haar heen, ik zat ertussen. En voordat ik mezelf had voorgesteld, sprong ik op van mijn stoel en haakte ik in … lees verder »

blog jezelf naar betere business

Hoe krijg jij je opdrachten? Vroeg een collega-ondernemer mij op een borrel

Op een netwerkborrel sprak ik een collega-ondernemer. Ik had hem lang niet gezien. Hij was een tijdje van de radar geweest door een eerste kind, een nieuw huis en een nieuwe manier van werken. En hij was tot mijn grote verbazing 1.5 jaar lang in dienst geweest van een bedrijf. Dat gaf hem de rust … lees verder »

piramideschrijven

Het komt allemaal door onze smartphones. Piramideschrijven? Je moet wel.

Wat is piramideschrijven? En kun jij het gebruiken voor je tekst? Je wil gelezen worden. En dat lukt het best met piramideschrijven. Schrijven in piramidestijl omschrijft de structuur van je tekst, die een piramidevorm heeft. Het puntje van de piramide staat bovenaan en dat is de kern van je tekst, de hoofdboodschap. Ik zal je … lees verder »

creatief schrijven in Rotterdam

Creatief schrijven voor smakelijkere tekst. Waar komt de naam vandaan?

Op 4 juli gaan we los met onze workshop in Rotterdam, nu in een kubuswoning. De plek sluit uitstekend aan bij onze training. Want een kubuswoning prikkelt de zintuigen. Met haar vormen en met oplossingen voor de gekke hoeken die de woning heeft. Ik verheug mij op de boekenkast, de keukenindeling en de manier waarop … lees verder »

goede verkooptekst

Waarom goede verkooptekst noodzakelijk is

Wij mensen zien beeld binnenkomen bij alles wat we doen. Fietsen, een tramlijn, verkeersborden. Gelukkig maar, want zo sturen we onszelf. Ook online zien wij beeld en lay-out. Voor een groot deel bepaalt het online beeld het vertrouwen dat je hebt in een website. Dat geldt dus ook voor het vertrouwen van jouw bezoeker. Een … lees verder »

Creatief schrijven in Rotterdam: van werf naar kubus

Inmiddels ben ik terug van mijn rondreis. Ik was via de Filipijnen naar Australië, waar mijn beste vrienden al 8 jaar wonen. En daarna reisde ik in Thailand. Veel inspiratie. Hier zie je Alice Springs, middenin Australië. En dan is er weer werk en verkopen en zijn er naast schrijven voor de lol ook nieuwe … lees verder »

‘Bekijk het leven eens door een andere bril.’

Beste lezer! ‘Bekijk het leven eens door een andere bril.’ Dat zegt mijn collegatrainer Creatief denken Marieke Franken graag. En dat doe ik. Eens in de paar jaar wissel ik van bril. Mijn kinderbril had roze pootjes en was rood en blauw boven en onder de ronde glazen. De kleuren links waren ook nog eens … lees verder »

Het nationale Voorleesontbijt 2017, lust jij een lekker stuk tekst?

hoe maak je je tekst creatiever

Zoek jij ook meer creativiteit in je tekst?

‘Ik ben op zoek naar meer creativiteit in mijn tekst.’ Ze fronst haar wenkbrauwen. Dan kijkt ze weg en duikt weer achter de laptop. Met een collega-copywriter ben ik aan het werk bij haar thuis. We zitten met zijn tweeën aan een lange tafel. Ons groepje van 6 vrouwen heet Home Office en we werken … lees verder »

Vind je eigen schrijfstem

‘Ik geef geen ongevraagd advies. Ik wacht tot ze bij mij komen,’ vertrouwt ze mij toe. Een opvoedcoach zit tegenover mij voor schrijfcoaching. Ze ziet er jong uit, mooie huid, lang donker haar. Ze is al oma. Haar eigen kinderen vragen soms opvoedadvies. En ook de vriendinnen van haar dochters vragen haar advies. Inmiddels ben … lees verder »