Datum

Van Barcelona naar Utrecht – lukt dat wel zonder online reservering?

interrail Barcelona Utrecht reis treinWe zijn naar Spanje gereisd voor een werkvakantie. 6 dagen voor we terugreizen naar Nederland boeken we onze reis. Om 9.10 uur willen we vertrekken vanaf Barcelona Sants. Lekker in één keer naar Parijs in 7 uur. Maar komen wij wel thuis?

Daarna willen we de Thalys nemen naar Rotterdam. Helaas kunnen we de Thalys niet meer reserveren in de app. Dus zullen we dat in Parijs moeten doen. Gelukkig gaan er die avond nog 3 Thalyssen vanaf Parijs naar Nederland. Dat moet toch lukken, zou je denken. Maar we weten het niet zeker. Rechts in beeld zie je de reis zoals we die het liefst willen maken. In de app.

Spanje doet alleen maar aan papieren reserveringen

Parijs Thalys interrail
Voor de reis van Barcelona naar Valencia is ons geduld al op de proef gesteld. Onze Nederlandse efficiënte houding is flink uitgedaagd, want een reservering kopen, kostte veel moeite. Zie dit blog. De reservering voor de reis van Barcelona naar Parijs kopen we vooraf op het station in Valencia, want in Spanje moet je een reservering op papier op een station kopen. Online reserveringen bestaan daar nog niet. Dus vragen wij ons af hoe de Fransen omgaan met de verkoop van reserveringen. We houden ons hart vast.

Heel lang wachten en andere strategieën – gaan we vandaag Nederland halen?

Terecht. Zo blijkt als we in Parijs zijn. Van Gare de L’Est naar Gard du Nord is een peuleschil vergeleken met wat er daarna gebeurt. Hierboven zie je de rij waar we in komen te staan. Een oranje mouw en een rood shirt en knappe Afrikaanse mannen.

Thalys lijn ParijsWe proberen een paar andere strategieën. Vooraan naast de rij staan ticketmachines. Ik kijk bij een machine of ik daar een reservering kan krijgen. Helaas. Daarna loop ik naar buiten om hapjes te kopen en daar zie ik de Thalys Lounge. Ik stap binnen en vraag of ik kan reserveren, maar helaas. We kijken online, wat niks oplevert en ik bel zelfs met de Thalys lijn voor 30 cent per minuut. Na 150 cent wachten hang ik op.

Na 1 uur en 10 minuten in de rij, met een oranje mouw en een rood shirt gebrand op ons netvlies, mogen we binnen een nummertje trekken. Na nog eens 10 minuten wachten kunnen we bij balie 8 terecht. Het is 19.15 uur.

Binnen in het Thalys kantoor
We zijn binnen – kunnen we wel naar huis met de Thalys?

De trein gaat over 7 minuten vanaf spoor 9

  • Willen jullie naar Rotterdam? Die Thalys vertrekt over 10 minuten.

En ineens zitten we op sneltreinvaart. Gegevens, paspoort, mailadres. Dáár is spoor 9. Ik zet aan en sprint ernaartoe. Af en toe kijk ik om naar Olga. We zitten in coupé 19, maar stappen in bij coupé 16 omdat het fluitje klinkt. Olga hangt tegen de ijzeren zijkant van de trein en we wachten tot onze longen zich weer vullen met adem. Trek! In onze eettas zitten crackers, humus en guacamole spread. Dus wisselen we van koffer (de hare is enorm) en strompelen 3 wagons de trein door.

Tijdens de reis krijg ik per mail een berichtje van een aanrijding met een dier. 10 minuten vertraging. Het kan ons niet deren. En om 22 uur ben ik thuis in Utrecht. Het was een geweldige reis.

Anneke werkt in Valencia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen