Datum

Free writing in 2 stappen | oefening om jezelf aan het schrijven te zetten

Lieve lezer,free writing

Een heeeeeel gelukkig nieuwjaar. Ik wens je veel mooie schrijfproducten en blogs! Graag trap ik dit jaar met je af met een eerste filmpje. Met dit filmpje wil ik jou aan het schrijven zetten. Dat doe ik met de schrijftechniek free writing.

Wat zie je in het filmpje over free writing?

Hoe zit het filmpje over free writing in elkaar?

1. Eerst introduceer ik de oefening.

2. En vervolgens ga ik zelf 4 minuten free writen. Op dat moment schommelt het beeld een beetje, want ja.. ik schrijf op de tafel waar ook mijn laptop op staat. Hopelijk zie je niks schudden, omdat je lekker met me meeschrijft ­čÖé

Achtergrond free writing: de drie fases van schrijven

Schrijven bestaat uit drie fases:

  • voorbereiden,
  • schrijven
  • afronden.

Heb je fase 1 doorlopen? Dan ben je voorbereid en weet je waarover je wilt schrijven. Op dat moment kun je door naar de volgende fase. Die volgende fase is het schrijven zelf. Vaak vinden cursisten van mijn schrijftrainingen het lastig om met schrijven te starten. Want dan moet je die kritische stem uitzetten. En dat is moeilijk.

Zet je kritische stem uit en kom in de schrijfflow!

In het filmpje leg ik uit hoe je je eigen kritische stem uit kunt zetten. Doe lekker mee en ik hoop dat je free writing ook echt gaat gebruiken om te starten met schrijven. Het is mijn favoriete oefening om te starten! Laat me weten of free writing voor jou werkt.

Check uit het filmpje met Free Writing!

En ik hoor ook graag wat je van mijn filmpje vindt. Ik ben van plan meer filmpjes te maken en deze heb ik gemaakt in Camtasia Studio filmprogramma.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
lezen