Datum

Goede marketing van je blog en Martin Luther King

Je hebt je blog post geschreven. Hij blinkt je tegemoet, hij is goed geworden. Zelfs je collega(ondernemer)s zijn het deze keer met je eens. Je verhaal is helder.

En dan staat hij al een paar dagen op je site, je hebt er een pakkend beeld naast gezet en verder gebeurt er eigenlijk niets.

Herken je dat?

Vroeger gingen goede dingen vanzelf rondzingen. Toch? Maar nee, daar wil ik graag een ballonnetje doorprikken.

Martin Luther King sprak de woorden: ‘I have a dream.’

Herken je die woorden? Vast wel.

En je denkt misschien dat zijn woorden zo goed zijn dat hij daarmee klaar was en zichzelf op de wereldagenda zette.

Toch zit het net even anders. Het codewoord is marketing.

Ook Luther King deed aan marketing. Een onderdeel van marketing is namelijk herhaling. Tijdens de speech waarin hij de woorden ‘I have a dream’ uitsprak, deed hij dat niet een keer. Nee, kijk het filmpje er maar op na. Hij sprak deze strak gekozen woorden toch zeker 9 keer uit.

Denk dus niet dat het aan jou ligt. Je bevindt je in uitstekend gezelschap. Ik wil alleen maar zeggen: maak jouw droom waar, schrijf dat boek of die blog post. En heb je al een geweldige boodschap: zet marketing in.

Ik zal je helpen met een paar praktische tips. Want ook ik goede marketing van je blog en martin luther kingheb weleens geroepen in de woestijn die internet heet:

Blog, blog, lees mijn blog!

En er was niemand die mij hoorde. Ik begrijp dus heel goed waar je soms staat. Je voelt je omringd door dorre droogte waarin niemand je lijkt te zien of horen.

Content is King, voor mij geen marketing

Natuurlijk kun je bij je oude standpunt blijven en zeggen: wat ik schrijf, is gewoonweg goed. Ik heb geen marketing nodig, want Content is King.

Vaak gehoord, dit, maar waar komt het eigenlijk vandaan en wat betekent het? Ik ben maar even gaan googlen en lezen.

Deze mythische uitspraak is van Bill Gates en hij komt uit 1996. Bill bedoelde gewoonweg dat er veel geld verdiend gaat worden met het internet.

En dat klopt. Ondertussen is dat hele internet gevuld met content, van pracht tot pulp. Daarom zeg ik: “Content is King en Marketing is zijn commissaris. Die heeft ie hard nodig.” En daarom komen nu de praktische tips.

Marketing van je blog: tip 1

Bouw een e-maillijst op en wees niet bang om dat te doen. Er zijn altijd mensen die jou willen volgen. En al begin je met je moeder en je oma op de lijst. Je bent tenminste begonnen met bouwen.

Marketing van je blog: tip 2

Herhaal, herhaal, herhaal. En laat in elk gesprek vallen dat je een boek of een blog post hebt geschreven. Plaats je boek of blog post op de slides van je presentatie. Helemaal aan het begin of juist aan het einde van je presentatie. Die natuurlijk wel iets met het onderwerp te maken heeft.

Marketing van je blog: tip 3

En weet je wat mensen vaak doen op een dag? Elkaar mailen. En mensen laten zich graag afleiden, wist je dat? Zet dus boek of blog post in de signature van je mail. Degene die jouw mail ontvangt en die graag even afgeleid wordt, zal doorklikken.

SMS Marketing ON en laat het mij en alle andere blije bezoekers van deze online kroeg weten als je meer marketingtips hebt!

2 gedachten over “Goede marketing van je blog en Martin Luther King”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
lezen