Datum

Creatief schrijven in Rotterdam: van werf naar kubus

creatief schrijven rotterdamInmiddels ben ik terug van mijn rondreis. Ik was via de Filipijnen naar Australië, waar mijn beste vrienden al 8 jaar wonen. En daarna reisde ik in Thailand. Veel inspiratie. Hier zie je Alice Springs, middenin Australië.

En dan is er weer werk en verkopen en zijn er naast schrijven voor de lol ook nieuwe workshops. Superleuk! Om in de stemming te komen denk ik terug aan hoe de vorige workshop met Marieke was.

hoe onze workshop creatief schrijven voor smakelijkere tekst was in Utrecht..

Helemaal uit Heerlen kwamen ze met zijn drieën met de auto. Verhit van de rit kwamen ze binnenwandelen. ‘We hebben het gevonden vanaf de parkeergarage!’ Drie communicatiemedewerkers van een technisch bedrijf wilden weten hoe ze hun teksten meer beeldend konden maken.

Twee deelnemers uit Emmen en Groningen arriveerden. Deze twee schrijven ingewikkelden teksten voor een verzekeraar. Hoe kan dat beter of prikkelender? Dat was de belangrijkste vraag bij binnenkomst. Aan hun gezichten konden we zien dat ze hier mee worstelden.

Een secretaresse kwam binnen uit het zuiden van het land. Het schrijven van teksten is een extra taak voor haar. Ze moet het er maar bij doen. Tekst voor de website, tekst voor de nieuwsbrief. ‘Ik ben hier niet voor opgeleid, dus alles wat je me vertelt, is mooi meegenomen. Hoe maak ik het leuker?’

Tot slot was er een dame van een bekend Utrechts tekstbureau. Qua schrijven leerde ze die dag weinig bij, maar ze was onder de indruk van het onderdeel creatief denken. En van de combinatie van de twee trainers. En ja, schrijven is haar ding en dat enthousiasme konden we zien.

Schrijf 5 juni smakelijkere tekst in onze workshop creatief schrijven in Rotterdamcreatief schrijven in Rotterdam

De lunch was heerlijk en de training was een succes. Wij vonden de vorm en de samenwerking ook fijn. Dus bieden wij onze training opnieuw aan, deze keer in Rotterdam op 5 juni. We verruilen de Utrechtse werf voor de Rotterdamse kubus.

Wil je ideeën opdoen voor smakelijkere tekst en herken je jezelf in bovenstaande profielen? Schrijf je dan nu in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
lezen