Datum

Aandacht krijgen met tekst, hoe doe je dat?

aandacht krijgenHij staat voor de groep. Een jongen van begin 20 met gel in zijn haar. Hij frummelt met zijn vingers en praat snel en onverstaanbaar. De overtuigingskracht is nog afwezig: de groep heeft moeite zijn boodschap te begrijpen.

Aandacht krijgt deze jongen omdat het moet. Hij is deel van een groep ICT-studenten en ze volgen het vak mondelinge communicatie bij mij. Waarschijnlijk zou hij die aandacht op het werk met moeite krijgen. Nou ja, misschien krijgt hij de aandacht wel. Maar de vraag is of zijn boodschap overkomt.

Hij vertelt over 3D-printers en de verschillende ontwikkelingen, typen printers en de functies van 3D-printen. Hij beweegt zo enthousiast dat ik het leuk vind om naar hem te kijken. Ik weet al iets van 3D-printers en hij heeft een powerpoint. Zodat ik bij de les blijf. Ook stellen we achteraf vragen, dat helpt.

We zijn net als deze jongenpresentatie aandacht krijgen

Iedereen is net als deze jongen.

We hebben allemaal een boodschap.

We willen allemaal aandacht omdat we overtuigend zijn.

Maar het valt nog niet mee om die te krijgen.

Hoe krijg je aandacht van anderen?

Er zijn een paar manieren om aandacht te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld heel hard gaan schreeuwen. Dan heb je even aandacht. Of je beweegt ineens of doet iets geks. Staat garant voor even aandacht van anderen.

Maar liefst wil je langer aandacht, overtuigende aandacht. Je wilt dat je boodschap overkomt. En goed en grondig. En daarvoor wil je de aandacht krijgen die je nodig hebt. We zoeken een diepere aandacht.

Zeker online is dat lastig. Dat komt doordat we van een beeldscherm 40% langzamer lezen dan gewoon van papier. Online is aandacht zeer schaars.

Ook online kun je alle aandacht krijgen: met koppen

Als je al tot hier bent gekomen, heb ik je aandacht goed weten vast te houden. En daar heb ik een paar trucs voor gebruikt. Want om diepere aandacht te krijgen, wil je eerst de snelle aandacht van je lezer hebben. Eén truc om die snelle aandacht te krijgen, is de lengte van mijn tussenkoppen. Die zijn minimaal 5 woorden lang.

Ik heb nog meer tips en trucs om de aandacht te krijgen met een tekst. Daar heb ik speciaal voor mijn lezers een online cursus voor gemaakt. De snelcursus Pakkende Koppen Schrijven. In die cursus leer ik je 5 strategieën voor pakkende koppen en 3 formats. Je krijgt er ook een werkblad bij van me. Zo kun je deze cursus echt praktisch maken voor jezelf.

Hier vind je meer informatie over de snelcursus Pakkende Koppen Schrijven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
lezen