Datum

Online aandacht krijgen – hoe doe je dat?

online aandacht krijgenOnline aandacht, die wil je hebben! Maar eerst kijken we hoe je offline aandacht krijgt of NIET krijgt.

Je bent in gesprek op een feestje. Na één zin van jou merk je dat de ander over je heen kijkt. Of langs jou. Hij heeft geen aandacht meer en je voelt je afgewezen. Het is een onprettig gevoel en daarom wil je er snel vanaf.

Nu heb je de keus: ga je met iemand anders praten? Of ga je extra je best doen voor zijn aandacht? Wat je ook beslist, het is een uitstekende keuze die je direct kunt uitvoeren. Of je maakt je zo snel mogelijk uit de voeten en zoekt een leuker iemand. Of je stelt vragen tot je niet meer kunt en toont belangstelling die je tot in de haarvaten van je tenen kunt voelen. Op een feestje lukt dat goed.

Online is het lastiger om aandacht te krijgen

Alleen.. online heb je die directe keuze niet. Jouw tekst en jouw beeld staan vast en interactie met een persoon ontbreekt. En dan? Dan weet je niet precies wat er gebeurt, want de directe feedback van een gesprek ontbreekt. En eigenlijk weet je pas achteraf of je aandacht kreeg. Of je online presence slim is en of je daarmee klanten binnenhaalt. Dat zie je aan de getallen in Google Analytics.

Hoe krijg je dan die online aandacht?

Maar ja, je wilt natuurlijk vooraf weten hoe je meer online aandacht krijgt. Daar valt heel wat over te zeggen en het begint bij pakkende koppen. Heb jij goede koppen en is je tekst daardoor scanbaar, dan is de kans groot dat je lezer op een dieper niveau van aandacht komt. En dat hij met je meegaat in je verhaal en je boodschap tot zich neemt.online aandacht krijgen

In de snelcursus Pakkende Koppen Schrijven leer je hoe je zorgt voor meer aandacht. Je krijgt praktische tips die je direct kunt toepassen op jouw koppen. Zodat jij degene bent die aan het stuur zit voor de online aandacht. Je leert 5 strategieën voor pakkende koppen en 3 formats. Je krijgt er ook een werkblad bij.

Je kunt hier meer informatie vinden over de snelcursus Pakkende Koppen Schrijven.

Hartelijke groeten van Anneke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen