Datum

Zakelijke kerstkaart schrijven (inclusief kerstkado)

DSCN2599Het moment is bijna gekomen: Kerst. Een moment om relaties te onderhouden en te verstevigen. En wat is daarvoor een betere manier dan een kerstkaart, een zakelijke kerstkaart?

Maar dan moet je wel een zakelijke kerstkaart schrijven of laten maken. Hoe pak je dat aan? Ik zeg: wees enigszins persoonlijk. En liefst origineel.

Durf op te vallen met je zakelijke kerstkaart en doe het anders! Breng een verband aan met je bedrijf en laat een foto maken. Van je team, het grootste succes van het afgelopen jaar of een combinatie van die twee.

En schrijf nou eens niet alleen de namen op, maar schrijf een verhaaltje. Het enige wat belangrijk is, is dat het persoonlijk is. Dus schrijf over je nieuwe kerstjurk, je vakantie naar de Malediven met Kerst, je eigenhandig gekochte kerstboom of het gerecht dat je gaat klaarmaken.

Oké, een waarschuwing: schrijf wel over iets positiefs en kies niet per ongeluk de familieruzies die je verwacht of het logistieke gedoe, omdat je uit een familie komt en je vriend ook met vele interessante samenstellingen.

Hoe bedenk je nou een origineel beeld voor je zakelijke kerstkaart?

Ben je een sportbedrijf, ga dan eens met zijn allen in de ballenbak zitten. Photoshop is je grote vriend, dus golfballen en een basketbal kun je erbij leggen en dan doorshoppen.

En als je kernwaarde ook nog speels is, wat ik wel verwacht bij sport, dan ben je helemaal binnen. Want daar gaat het natuurlijk om: wat zijn je kernwaarden? Daar ga je de zakelijke kerstkaart op schrijven of bedenk je het beeld mee.

De drie tips voor een fijne zakelijke kerstkaart:

  • Wees persoonlijk en schrijf een verhaaltje.
  • Wees origineel.
  • Sluit aan bij de kernwaarden van je bedrijf.

Puntann deelt uit: kerstcadeau

Weet je wat? Ik kom graag met je brainstormen voor de zakelijke kerstkaart! Een brainstormsessie van Puntann voor de kerstprijs van 60 euro! Ik ontmoet jou graag eens, als lezer. En ik geef je zekerheid met no cure no pay: spreken de ideeën je niet aan, dan betaal je niets. Heb je zin in dit kerstcadeau, wacht niet langer en mail mij!

DSCN2598

 

En je dacht toch niet dat bijgevoegde foto’s mijn kerstkaarten zijn? Ik doe niks met piano’s en ik heb ook geen bar of bierbrouwerij. De echte kaart wordt veel beter! Mail mij voor een brainstorm op maat voor jouw persoonlijke zakelijke kerstkaart!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen