Datum

5 Tips voor Strategisch Bloggen

tips voor strategisch bloggenHet doel van je website is verkopen. Het doel van iedere online ondernemer. Nou is bloggen een uitstekende strategie om mensen naar je site te krijgen.

Maar hoe voorkom je dat bloggen alleen maar leuk is en gezellig – wat ik vaak zie. En hoe zet je je bedrijf in de spotlights? Ik help je op weg met 5 blogtips.

Tip 1 Strategisch Bloggen met betekenis

Benoem altijd kort wat je voor iemand kunt betekenen. Dat kun je op jouw manier doen, in jouw vorm. Je kunt bijvoorbeeld de vorm kiezen van een klantverhaal of een reference case. Dat past waarschijnlijk goed bij je als je een IT-bedrijf runt of een marketingbureau.

Het kan ook kleiner. Je kunt onderaan je blog een klein portretje toevoegen. Dat past waarschijnlijk bij je als je zzp’er bent. Of als je werkt bij een groot advocatenkantoor, waar iedereen zijn of haar eigen richting heeft. Het is handig bij organisaties waar veel verschillende disciplines bij elkaar komen. Je vindt mijn portretje onderaan deze blog post.

Tip 2 Strategisch Bloggen richting Google: lijstjespost en how-to

Houd je oog gericht op google. De kop die ik boven een blog zet, staat daar niet geheel toevallig. Sterker: daar heb ik over nagedacht. In dit geval gebruik ik een lijstjespost: 5 tips om te bloggen. Twee andere voorbeelden van een lijstjespost zijn: 3 manieren om je pen vast te houden. 7 gedachtes die je helpen met schrijven.

Ik gebruik expres een oneven aantal. Waarom? Omdat dat onaf is. Dat prikkelt onze hersenen nog meer dan even, want een even aantal is ‘af’.

Een ander type post is een how-to, een uitleg. Die doet het ook altijd erg goed. Iedereen googlet om meer kennis op te doen of om iets op te lossen Ik ook. En dat is dus precies hoe ik gevonden wil worden. Bijvoorbeeld: hoe plak ik mijn band? Of mijn eigen posts (waarvan die over offertes vaak gegoogled wordt). Je vindt er hieronder twee.

Bondiger en korter schrijven begint bij de aanleiding. Ook jij kunt dat!

Hoe je een offerte schrijft die werkt en waarom schrijven net praten is

 

Tip 3 Blog strategisch met een gastblog

Schrijf eens een gastblog en plaats dat op een passend platform. Voor mij geldt dat schrijvenonline.org nog steeds op mijn lijstje staat. Ik heb al wel in het papieren tijdschrift gestaan met een artikel over schrijven voor google. Nu online nog. Een gastblog genereert nieuwe volgers en dat is wat ik wil.

Tip 4 Strategisch Bloggen met je doel in je achterhoofdheldere taal door heldere doelen

Houd altijd in je achterhoofd waar je voor staat en wat je verkoopdoel is. Want verkopen is een fijn doel, maar daar volgen direct de vragen uit naar doelgroep, product en positionering.

Voor mezelf heb ik mijn positionering onderaan in mijn tekst gezet. Die tekst zal mijn leidraad zijn.

Tip 5 Open je ogen en je hoofd en leer beter bloggen

Kom naar mijn 3 blogochtenden en ik open je ogen en vooral je hoofd. Met persoonlijke feedback en aanvullende tips en voorbeelden ga je ineens met sprongen vooruit, waar je eerst kwakkelde. Het gevolg is dat je conversie verandert van een Noordzeegolf in een Atlantische Oceaan. Zie hieronder. Opmerkingen of aanvullingen? Heel graag! Zet ze in de commentaren!

https://puntann.nl/workshop-bloggen-in-utrecht/

Foto van Wink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
lezen