Datum

Tip voor trainers: socrative

Geef je ook trainingen en heb je zin in afwisseling tijdens je training? Wil je je deelnemers activeren met een quiz? Gebruik de online tool op www.socrative.com. Zelf begreep ik de tool niet direct. Het kostte mij uitleg van anderen, daarom zal ik je in dit blog meenemen en uitleggen hoe socrative werkt.

Tevoren maak je een quiz aan of zelfs meerdere. Tijdens je training mag iedereen zijn mobiel pakken, ze loggen in als student op jouw classroom-nummer.

In jouw classroom staat de quiz klaar. De manier waarop ze de quiz te zien krijgen, bepaal jij. Daar kun je dus mee experimenteren.

Zo bepaal jij als trainer of jij de snelheid aangeeft of dat zij zelf de snelheid aangeven. Ook bepaal jij of ze gelijk feedback krijgen op hun antwoord of niet. Verder kun je verschillende soorten vragen stellen: van multiple choice tot true/false-vragen. Natuurlijk kun je die ook combineren.

Onderstaand scherm is het beginscherm. Ga rechts in beeld naar de teacher login. Heb je nog geen account? Ga naar de knop midden in beeld.

socrative - tips voor trainers b
Vul vervolgens je gegevens in.

socrative - tips voor trainers

Daarna maak je een quiz.

socrative - tips voor trainers

Je kunt je deelnemers laten inloggen. Ze hoeven alleen maar het nummer van jouw classroom in te voeren. Dat doen ze met dit scherm:

socrative - tips voor trainers

Deelnemers kunnen alleen maar in jouw quiz inloggen als je die hebt ‘aangezet’. En wie vindt het niet leuk om even die mobiel te pakken?

Natuurlijk heb ik dit getest in mijn schrijftraining. Niet met elke telefoon lukte het. Ik raad je dus aan om een beperkte hoeveelheid vragen te maken, als je dit voor het eerst doet met een groep.

Ga naar socrative.com voor je eerste online quiz. Laat me weten of het je lukt en hoe het was! Veel plezier!

[profiel-anneke]

1 gedachte over “Tip voor trainers: socrative”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen