Datum

Storytelling: moet ik meedoen?

Storytelling, ik word er mee om de oren geslagen. Als bedrijf moet je je story vertellen, alles moet alcursus videobloggens story. Je kunt niet meer zonder story. No story no glory!

‘Als kind dicteerde ik mijn moeder de briefjes voor school. En toen was ik vijf jaar oud.’ Deze story toont mijn liefde voor taal.

Storytelling. Wat een mooie nieuwe Engelse term, denk je in eerste instantie. Toch bestaat het al een tijd en eigenlijk is er niets nieuws onder de zon. Storytelling is oude wijn in nieuwe zakken, terug naar de minstreels en hun verhalen.

Want verhalen blijven plakken, blijven hangen en doen hun werk voor jou als ondernemer zonder dat je zelf aanwezig hoeft te zijn. Natuurlijk kennen we allemaal de stories van Steve Jobs die zijn eigenwijze innovatieve karakter neerzetten, wat zo eigen is aan Apple.

Wat is de kern van je bedrijf? Als je dat weet, kun je je bedrijfsverhaal vertellen. Ik schrijf ze graag op, die corporate stories. Zometeen weer een voor een beautybedrijf, waarvan de eigenaresse altijd al mensen mooier wilde maken. Vroeger in de stoffenwinkel van haar ouders en nu als schoonheidsspecialiste.

En binnenkort ga ik bedrijfsstories zelfs in beeld brengen. Samen met twee geweldige dames geef ik een cursus videobloggen. Videobeeld, verhaalopbouw en marketing – in twee dagen nemen wij je mee in je eigen videoblog. Op 21 en 28 november. Geef je je op vóór 21 oktober, dan krijg je korting.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen