Datum

Webtekst die wél werkt

webtekst die wel werktZo heet de cursus die ik ga geven. De vraag is waarom deze cursustitel zo goed werkt. Dat antwoord lees je verderop. Ik ga je om hulp vragen en eerst zet ik alle soorten webtekst voor je op een rij.

  1. Tekst voor sociale media
  2. Tekst voor blogs
  3. Tekst voor commerciële of informatieve pagina’s

 

Deze teksten vragen allemaal om een andere aanpak. Sociale media vragen, nee schreeuwen om beeld en een blije tone of voice. Blogs vragen om een passend verhaalschema of natuurlijk een lijst met tips. Tekst op commerciële of informatieve sites, vraagt om een goede pagina-indeling. Dit wordt een contentstrategie genoemd. Ook vraagt deze tekst om een manier om je lezers je pagina in te trekken.

De cursus over webtekst ga ik in drie lessen geven aan studenten. Nou geef ik deze lessen ook als losse commerciële trainingen, maar dan maak ik die zozeer op maat dat er in een blogworkshop voor de universiteit alleen maar (semi-)wetenschappelijke blogs voorkomen. Zoals het blog van André Kuipers.

Ik vermoed dat studenten een brede interesse hebben. Dus zoek ik voor alle drie de soorten webtekst nog voorbeelden van gruwelijk mislukte webtekst. Heb jij weleens webtekst gezien waarvan je nekharen direct overeind stonden? Deel die tekst met me!

Dan het antwoord. Hoe komt het dat de titel Webtekst die wél werkt, zo goed is? Dat komt door verliesaversie. Je voelt dat het mis kan gaan, je voelt het probleem dat mensen kunnen hebben met webtekst die niet werkt. Dat mensen grondig op hun bek kunnen gaan met slechte webtekst. Lees meer over verliesaversie. Of over de cursus Webtekst die wél werkt. En deel die hele vreselijke webteksten met me. Grote dank!

En dank voor jullie medeleven tijdens het ziek-zijn! Eindelijk krijg ik enig zicht op mijn lezers 😉 En de aarde draait nog steeds lichtelijk om mij. Maar iets minder snel dan eerst.

photo credit: Robbert van der Steeg via photopin cc

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen