Datum

Hoger scoren met SEO of SEA | Oh oh SEO deel 2

SEO scoringsdrangHeb je ook die scoringsdrang? Om met je website hoger te komen in google. Beter scoren betekent hoger komen in de zoekresultaten en dat betekent naar plaats 1 tot 3. Die plaats zorgt dat er meer  bezoekers komen op je website.

Hoe scoor je beter in google? Dat kan allereerst met SEO – Search Engine Optimization of in het Nederlands zoekmachineoptimalisatie. SEO is organisch zoals ze het noemen. Iedereen kan zelf zijn content laten groeien of verbeteren. Content is het geheel van tekst, video en afbeeldingen op je website.

Als je je content verbetert, scoor je beter in google. Dat gaat vanzelf. Lees oh oh SEO deel 1 voor de basistips.

SEO versus SEA; Google Adwords

Naast SEO is er SEA. SEO is gratis, als je tenminste zelf je SEO uitvoert. Voor SEA betaal je sowieso. SEA is Search Engine Advertizing. Advertenties plaatsen dus, als reclame. Je kent ze wel: de gesponsorde links in google of op websites.

Die advertenties plaats je in het programma google Adwords. Nou is google slim. Want binnen Adwords is er een zoekwoordtool. Deze tool kun je gebruiken om zoekwoorden te bedenken voor je advertenties. Maar… tip: je kunt deze tool ook gebruiken om je content te optimaliseren met SEO. Zonder advertentie. Ga naar Adwords.

Doe jij aan SEO of SEA? Zijn de woorden nieuw voor je? Of vind je het gewoon vieze woorden en ben je juist van de inhoud? Laat het me weten!

Interesse gewekt? Kom naar mijn training schrijven voor google. Check!

photo credit: poederbach via photopin cc

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
lezen