Datum

single en searching: daten is weten

single en searching; daten is wetenJa ik ben single. Eindelijk over de ex heen – wat veel tijd kostte. Ik ben single en searching.

Na aanmelding bij een datingsite kreeg ik de eerste berichten binnen. Van mannen van 25 en 26. Na enig gepraat over en weer besloot ik dat ze toch te jong waren.

Ik vond iemand in Utrecht van mijn eigen leeftijd. En ik sprak zo snel mogelijk met hem af. Er waren een paar zaken die me op hadden kunnen vallen. Bijvoorbeeld dat hij zijn whatsappberichten schrijft alsof het e-mails zijn. Compleet met aanhef en groeten. Dat hij een volkstuin heeft, vind ik wel leuk.

Voor de date stond hij naast het terras te wachten. Eerste indruk: behoorlijk oké. Geen dikke bierbuik, slechte adem of jaren 80-kleding. Zijn eerste punten waren binnen.

Ik vertelde dat mijn fiets zoveel herrie maakte, dat ik mij ervoor schaamde. De fiets had ik dan ook al aan het begin van het terras geparkeerd. Hij bood direct aan de fiets te repareren. De tweede set punten ging naar hem.

Daarna ging het mis. Al binnen 10 minuten waren belangrijke verschillen duidelijk. Het moment dat hij stuk voor stuk de planten van zijn volkstuin langsging, haakte ik helemaal af. Ook fysiek daalde hij in mijn achting. Het duidelijk zichtbare bierschuim op zijn mond hielp niet.

En ineens begreep ik het nut van alle datingtips die ik ooit gelezen had: houd het kort en behapbaar, laat iemand je bellen enzovoort. Ik had spijt dat ik de tijd van mijn volgende afspraak had benoemd.

Na twee drinkrondjes en een door mij afgeslagen derde drankje was het welletjes. We waren inmiddels beland bij de rabarber in zijn volkstuin en mijn excuus was klaar.

De vriend die mij gisterenavond had gevraagd om meubilair te slepen, werd mijn smoes. “Nee ik kan écht niet, ik heb een date.” Ik hoor het mezelf nog zeggen.

De vriend had iemand anders gevraagd en het meubilair was al binnen, maar zijn IKEA-kast bestond nog uit onderdelen. Die middag hebben we de kast heel snel strak in elkaar gezet. Met dank aan mijn date.

En ondertussen ontvang ik opnieuw mails via de site. Weer van een 25- en een 26-jarige. “Je ziet er zo jong uit,” zeggen ze allemaal. “Ja maar ik bén wel 10 jaar ouder,” denk ik bij mezelf en ik zoek verder.

[profiel-anneke]

6 gedachten over “single en searching: daten is weten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen