Datum

Creatief schrijven voor smakelijkere tekst. Waar komt de naam vandaan?

creatief schrijven in RotterdamOp 4 juli gaan we los met onze workshop in Rotterdam, nu in een kubuswoning. De plek sluit uitstekend aan bij onze training. Want een kubuswoning prikkelt de zintuigen. Met haar vormen en met oplossingen voor de gekke hoeken die de woning heeft.

Ik verheug mij op de boekenkast, de keukenindeling en de manier waarop de planten zijn neergezet. Volgens mij kan dat nooit rechttoe rechtaan gemaakt zijn, zoals in een gewoon huis. En ik ben dan ook heel benieuwd naar de charme van het scheve.

De charme van een goede tekst is dat hij je zintuigen prikkelt. Dat je het gevoel hebt dat je erbij bent, omdat je het voor je ziet. Dat je de mensen en de situatie uit kunt tekenen, omdat ze uitstekend zijn beschreven.

Proef mijn favoriete gerecht en laat het je smaken!

Net als wanneer ik mijn favoriete gerecht aan je beschrijf. Stel je voor: ik zet het voor je neer. Een bord of kom met rijst, veel groente: van oranje tot groen gekleurd en alle groente heeft precies de juiste bite. Een beetje hard een beetje zacht. Met naast en over de rijst het vocht.

Vocht dat langzaam de smaakpapillen raakt. Eerst dringt zoetig tot je door samen met de romige structuur. Daarna komen de kruiden er langzaam een voor een doorheen. Van koriander tot knoflook tot kardemom. En tot slot een beetje heet. Dat het langst blijft nazingen in de keel.

Het is een rijk gerecht, deze Thaise curry. Die allerlei zintuigen prikkelt. Dat willen wij ook voor de tekst van communicatiemedewerkers: we willen ze helpen hun tekst te verrijken. Zodat ze allerlei zintuigen kunnen prikkelen met beeld. En omdat Marieke en ik allebei dol zijn op eten, hebben we deze naam bedacht.

Je bent welkom op 4 juli bij creatief schrijven voor smakelijkere tekst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
lezen