Datum

beeld bij je blog

Laatst gaf ik een workshop bloggen aan studenten van het MBO. Dat vond ik spannend, want het waren studenten mode of interieur. Met hele andere interesses dan ik, leek me, en veel meer visueel ingesteld dan ik.

Dat bleek ook zo te zijn. De door mij opgezochte visuele blogs sloegen aan en verder reageerden ze zoals elke nieuwe blogger met angsten als:

  • maar waarom zou ik dan gaan bloggen?
  • Ik moet toch wel iets heel bijzonders hebben om op te vallen met een blog.

Mijn advies was: doe het alleen als je het écht heel leuk vindt en maak je geen zorgen of je bijzonder genoeg bent. Lees 5 tips om te starten met bloggen.

Bang om ideeën te delen

Ze wilden weten hoeveel volgers ik dan heb en hoe ik mijn blogs verspreid. Ik had verwacht dat zij veel wijzer waren met sociale media dan ik. Maar ze zijn er wel aanwezig, maar weten niet altijd wat ze doen. En hoe je die sociale media handig kunt gebruiken.

Ook bleek dat ze bang waren hun ideeën te vroeg te delen en dat hun ideeën dan bij anderen zouden komen. Dat verbaasde mij dan weer: zelf heb ik delen behoorlijk omarmd. In mijn hoofd hoort delen helemaal bij het internettijdperk.

Je geeft een beetje informatie, prikkelt mensen en zo komen ze toch bij je terug. En natuurlijk zijn er de lege hulsmensen die maar iets heel kleins delen waar je direct doorheen prikt. Zo werkt het nou eenmaal. In het leven en in blogs.

Visuele blogs

Nadat deze angsten besproken waren, durfden ze meer. Speciaal voor de lieve MBO-ers die ik tegenover me had bij Aventus – wát een leuke school! zet ik een paar mooie visuele blogs op een rij:

Waar haal je het beeld voor blogs vandaan?

Zelf gebruik ik eigen foto’s of ik haal ze van Photopin. Bij deze foto’s moet je onderaan je blog alleen een verwijzing plaatsen naar de bron. Bekijk Photopin.

Er is een blogwebsite die heel veel beeldbanken onder elkaar heeft gezet. Het is sowieso leuk om er eens rond te kijken. Bekijk bufferapp.

En het blog dat ze bij Aventus heel mooi vonden, is deze: gewoonstijl.

Wat is jouw favoriete visuele blog? En waar haal jij je beeld vandaan? Overal en nergens of heb je net als ik een favoriete beeldbank?

Koffie photo credit: Espresso via photopin (license) koffie

IJskoffie photo credit: Salted caramel & cream latte – Costa Longbridge Town Centre via photopin (license)

[profiel-anneke]

2 gedachten over “beeld bij je blog”

  1. […] Dat was Vincent. Graag voeg ik er nog de blogbank bij die ik zelf graag gebruik. Voordeel is dat het gratis is, nadeel is dat je de bron moet vermelden. Lees meer over mijn favoriete beeldbank in een ander blog over afbeeldingen bij je blog. […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen