Datum

wat is jouw schrijfstijl?

Altijd heb ik zin om te schrijven, om mijn pen te laten glijden, te laten gaan, om grapjes te maken en anderen te vermaken en om reacties te krijgen. Maar.. wat heb ik eigenlijk voor schrijfstijl?

Vorig weekend was ik in Porto – een fantastische stad! Hun belangrijkste schrijver Pessoa ken ik alleen maar van naam, gelukkig kende onze Portugese kennis Paolo geen enkele Nederlandse schrijver. Ook al heeft fadozangeres Cristina Branco onze Slauerhoff bezongen in fadoliederen.

En na al dit gepraat wil ik actie ondernemen! Wat is mijn schrijfstijl? Lijk ik op Slauerhoff met zijn weemoed, of lijken mijn teksten juist op die van Ronald Giphart of Jan Wolkers? Geen raar idee. Kijk maar eens waar mijn site op gevonden werd (uit google analytics):

google zoekresultaten puntann

 

 

 

Terug naar de schrijfstijl. Bovenstaande tekst blijkt poëtisch en mannelijk. Een andere tekst van mij had een meer vrouwelijke schrijfstijl. En ook die tekst was vooral poëtisch. Nou kan ik dat rationeel wel verklaren, want in blogs staat veel ‘ik’ en ‘mijn’ net als in poëzie. En toch vind ik het leuk!

Gedichten waren mijn startpunt op de basisschool. ‘Zorg voor de natuur | Al is dat nog zo duur’ en meer van dat soort hoogstandjes kwamen in de schoolkrant terecht. Mijn eerste site was dan ook een zelf gebouwde poëziewebsite

En oh, wat ben ik blij dat deze site het weer doet! Hij lag een halve dag offline. En toch is er dan nét weer een lead op afgestuurd. Misschien had jij ook gemerkt dat een blog zeker twee weken geleden is. Daarom volgende keer snel een blogpost over SEO voor video.

Trouwens wel spannend. Mijn schrijfstijl staat mijlenver af van wetgeving en vrijdag ga ik een contentstrategie bedenken voor advocaten. Een fijne uitdaging! En natuurlijk kun je je eigen schrijfstijl invoeren in Stylene! Wat voor stijl heb jij?

poetische schrijfstijl

2 gedachten over “wat is jouw schrijfstijl?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
lezen