Datum

Videomarketing en contentstrategie

En dan is er een prachtige bedrijfsfilm. Ik had het even zeer druk en nu dringt de volgende vraag zich op: Hoe ga ik om met deze film in het kader van de vindbaarheid via zoekmachines?

Allereerst lees ik dit artikel over videomarketing. Kort samengevat moet je uitkijken dat Youtube en Vimeo niet met elkaar gaan concurreren. Als je je film op beide kanalen plaatst, kan dat weleens gaan gebeuren. In google dan.

In dit artikel lees ik over angsten en mogelijkheden. Na het lezen mis ik echter een groter kader, het kader van de contentstrategie. Dat kader kan ik gelukkig zelf aanbrengen. De vraag is namelijk wat je algehele contentstrategie is en wat je wilt met de video.

Vijf contentstrategieën

Er zijn vijf belangrijke contentstrategieën te onderscheiden. Bron: handboekcontentstrategie.nl.

  • Brand awareness: bewustwording van het merk Puntann.
  • Leadgeneratie: verspreiding van kennis onder naam van je bedrijf in de vorm van whitepapers / artikelen.
  • Thought leadership: whitepapers of video waarin het bedrijf zich als expert presenteert.
  • Productretentie: het verzamelen van klantreviews, die vaak direct zoekmachines ingaan.
  • Multichannel: consumenten zien het bedrijf via verschillende kanalen voorbijkomen. Dit wordt veel gebruikt in de overgang van traditionele naar nieuwe media.

Keuze van een contentstrategie voor mijn videomarketing

Ga ik deze strategieën af, dan kies ik voor de eerste. Branding of brand awareness. Dat past bij dit type film ook gewoon het beste, kijk zelf maar waarom. Oftewel: verspreiden die film!

Videomarketing via mijn homepage

Ik ga terug naar het artikel en lees verder over videomarketing. Mensen verdwijnen gemakkelijk naar Vimeo en Youtube, waar oneindig veel leuk materiaal staat. Daarom is het slim om de video op mijn homepage te ‘embedden’ in een eigen videoplayer.

Die videoplayer moet geen iframe zijn, want dat vindt google niet fijn. Handig aan een ingebedde videoplayer is dat in de zoekresultaten niet alleen tekst staat, maar ook beeld. Het beeld van deze fantastische film door Medigi namelijk.

Leuke tips, maar in de praktijk blijkt het bestand te groot om te uploaden. Voorlopig is de video dus nog te zien via Youtube. Kijk zelf en deel deze video (om mij te helpen) met al je vrienden, vage kennissen, de hond van de buren en andere connecties!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen