Datum

Kennis is cool

tips voor kennis opdoenKennis delen, dat doe ik graag. Die kennis komt bij mij overal vandaan: uit mensen, boeken en van internet. Het heilige vuur van internet brandt en mijn tv staat al een maand uit. Sinds ik een nieuwe smartphone heb, staat er een hele fijne app op en een tijd lang keek ik elke ochtend 20 minuten.

Dat is meteen mijn eerste tip: een inspirerend praatje

TED-talks. Fijne praatjes over Technology, Education of Design van 20 minuten, waarin je gratis inspiratie ontvangt. Met bijvoorbeeld Simon Sinek over grote leiders, zoals Martin Luther King of Steve Jobs: zeker interessant voor ondernemers. Of Susan Cain over de kracht van de introverte mens: een prachtig verhaal.

Dan mijn tweede tip: een cursus door de belangrijkste universiteiten

Canvas. Op dit moment volg ik een cursus Strategic Thinking. Het lukt mij uitstekend om workshops te verkopen, maar dan wel per stuk. Graag wil ik leren om ze als series trainingen te verkopen. Mede-ondernemer Maria Stratemeier gaf mij laatst al uitstekende tips voor in mijn offerte. En ik denk dat ik meer strategie kan gebruiken. Vandaar Canvas.

Mijn derde tip is voor ontwerpers en webbouwers

Lynda. Mijn eigen webbouwer zweert erbij en toen ik in de fase was dat ik nog dacht dat ik alles kon, heb ik ook eens een cursus website bouwen gevolgd. De kosten zijn 25 dollar per maand en voor wat je krijgt, is dat weinig. Fijn voor de visuelen onder ons is dat alle instructie in film is. Kijk op Lynda voor het ontwerpaanbod.

Heb jij tips, zodat ik mijn honger naar kennis kan stillen? Van taal en tekst tot marketing en psychologie. Alles is welkom, als jij het maar tof vindt. Ik hoor het heel graag van je!

Ik ben ook benieuwd of jij  leuke cursussen vindt op de websites hierboven. Deel het met me!

Overigens heeft de winnaar van mijn actie #DeelenMail nog steeds niet gereageerd. Kent iemand de persoon uit dit filmpje?

photo credit: Symic via photopin

[profiel-anneke]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
lezen