Datum

Hedonist Nehemia

Gastschrijver Nehemia wil alleen zijn voornaam genoemd hebben, net als Madonna en Cher. Hij heeft een eigenschap van zichzelf uitvergroot in zijn column. Lees over zijn hedonisme.

Als hedonist pur sang beschik ik over een arsenaal aan vrienden en kennissen die maar al te graag met mij af willen spreken. Begrijpelijkerwijze is mijn beschikbare vrije tijd beperkt en kan ik niet altijd samenkomen met mijn kompanen wanneer zij dat willen.

Om mijn overvolle agenda niet nog voller te maken negeer ik dan ook sms’jes en berichtjes op Whatsapp en neem ik standaard mijn telefoon niet op. Spontaan langskomen en aanbellen aan mijn deur wordt nooit gewaardeerd, zelfs niet op mijn verjaardag; vóóral niet op mijn verjaardag.

Wonder boven wonder wordt mijn vriendengroep er niet kleiner op. Jarenlang ga ik op de hierboven beschreven manier met mijn vrinden en vrindinnen om, maar ze blijven maar naar me toekomen. Hoe hard ik ze ook negeer – en, ooh, ik negeer ze hard – de vriendschappen houden stand.

Dit heeft waarschijnlijk te maken met de activiteiten de we ontplooien en de gesprekken die we voeren als we wel in levenden lijve afspreken. Deze zijn dan vaak zo intens en magisch dat ik me iedere keer weer realiseer hoe gezegend ik ben met zulke goede vrienden.

Nehemia

Deze gastcolumn kwam tot stand dankzij gastdocent Adeline Riesselmann en cultureel instituut Parnassos, waar zij een gastles gaf in de cursus Creatief Schrijven.

1 gedachte over “Hedonist Nehemia”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen