Datum

Goed, goedkoop en geheim: tweedehands boeken kopen in Utrecht

“Kijk maar uit, je hebt een hele grote rugzak bij je en daar kunnen veel boeken in.”

Twee studentes staan rechts achter de toegangspoort. Ze hebben ieder 15 boeken gekocht. Hun ogen en wangen glimmen van genot. Afgezien van een fraai universiteitspand zie ik niets bijzonders. Een klein Utrechts geheim is nagenoeg onzichtbaar.

Ik ben de prachtige poort van de universiteitsbibliotheek gepasseerd met daarachter het plein. Je kent het wel, schuin tegenover de Bakkerswinkel aan de Wittevrouwenstraat en dichtbij de bioscoop aan het water van de Drift.

tweedehands boeken kopen in Utrecht

Rechts om de hoek is de ingang op nummer 7. Met het openduwen van de deur en het passeren van bouwstof en een bouwtrap betreed ik het geheim. Rijen boeken met groene, blauwe of rode stickers – voor 1, 3 of 5 euro – vullen mijn blikveld. Een rode relaxbank completeert de ruimte.

Al sinds oktober 2013 blijkt deze boekhandel voor het goede doel hier te zitten. 90% van de omzet gaat naar Amnesty International, Oxfam Novib en de zusters Augustinessen voor Utrechtse opvang. Tot 2011 zat de boekhandel 4 jaar in bij Joho aan de Jacobsstraat.

tweedehands boeken kopen in Utrecht

tweedehands boeken kopen in Utrecht

Opbrengst: een keukenmeidenroman en deel 3 van Stieg Larsson, aangezien ik deel 1 verslonden heb en deel 2 vooralsnog ontbreekt in mijn boekenkast. Totale kosten: 6 euro.

Let wel, cash af te rekenen. Mijn kurken portemonnee uit Porto bevat welgeteld 5 euro 45. Volgende keer eerst pinnen, dan inslaan.

Openingstijden www.books4lifeutrecht.nl
Maandag tot en met woensdag 11-17 uur
Donderdag 11-18 uur
Vrijdag & zaterdag 11-17 uur

 

[profiel-anneke]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen