Datum

facebooktips en verkoopprincipes

verkoopprincipesFijne Pinksteren gehad? Ik zeker en mijn facebookvrienden ook, ik zie het.

Duizelt het jou ook van de facebookberichten? Mij wel. Toch gebruik ik fb ook voor marketing. Via mijn bedrijfspagina.

Facebooktips

Ik heb een paar facebooktips voor je. Basismarketing voor facebook leer je bij Anne Raaymakers. Errug veel Brabantse gezelligheid bij haar, je moet ervan houden.

Meer geavanceerd zijn de facebooktips van Henk-Jan Geel, onze social media goeroe uit Lunetten. Hij schrijft ook over klikChinezen. Lees hoe je meer facebooklikes en/of vrienden krijgt.

Tot aan de Whatsappovername door facebook en tot ik twitter ontdekte, was ik altijd pro-facebook. Hoe dat komt? Eigenlijk zoals alles, door mijn peers, mijn vrienden. Die waren op facebook en daarom ben ik er ook.

Social proof heet dat.

Mijn vrienden doen het en ik ook. Het is één van de redenen van verkoop. Jeweetwel de buren die een grote auto hebben en jij die dat ook wil. Dit soort redenen worden wellustig ingezet door marketingmensen.

En dat begon allemaal met verkoopgodfather Cialdini. Cialdini heeft alle redenen voor verkoop benoemd in zijn boek Invloed. Lees meer treffende voorbeelden van social proof in mijn blog.

Er zijn meer redenen voor verkoop: wederkerigheid.

Wederkerigheid. Als ik jou iets geef, ben je geneigd mij iets terug te geven. Niet iedereen heeft dit even sterk, maar de meeste mensen hebben dit wel. Een kopje koffie geven in een winkel is best slim. Wellicht is dat nét wat de potentiële klant over de streep trekt. Waardoor hij de broek koopt.

Nog een reden voor verkoop: sympathie.

Supersympathiek zo’n kopje koffie, ook dat. Mooi, want we kopen veel liever van iemand die we sympathiek vinden. Heel herkenbaar. In de twee boekwinkels vlakbij mijn huis werken onaardige mensen. Bij de ene kwam ik vroeger altijd. Nu open ik de winkeldeur, de man kijkt op en kijkt weer weg. Alsof ik een soort rat ben of ander ongedierte.

Met weemoed denk ik terug aan de tijd van de vorige eigenaar. Als ik de deur opentrok, riep hij direct: “Hallo, goedemorgen, welkom.” Sommigen met ochtendhumeur konden daar niet de fun van inzien, maar ik wel.

Door die stomme boekhandelaar stort ik mij vrees ik op de online aankoop van boeken. Of zal ik toch een gratis e-book downloaden?

Binnenkort: e-book Bloggen

Ik heb trouwens binnenkort een eigen fantastisch shiny vers e-book over bloggen voor je. Met geweldige originele tips! Want zo ben ik 🙂

Het e-book wordt op dit moment vormgegeven. Eerst ook de techniek in orde maken. Ik zoek nog de juiste plug-in voor in WordPress. Dus als je tips hebt: heel graag!

Het gaat om een plug-in die je e-mailadres vraagt en die dat automatisch toevoegt aan een lijst. Het mailadres krijgt een link toegestuurd naar de pdf van het e-book. En die lijst waar het mailadres aan wordt toegevoegd, is de lijst met mailadressen. Deze mailadressen krijgen elke week een link naar mijn blog toegestuurd. Zelfs Manuela – WordPress plug-in – van Prooijen kwam er niet uit..

Fijne avond alvast, met lekker eten, prettig gezelschap en heel veel verwarmende zon!

Foto van MarkMoz12

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
lezen