Datum

Don’t make me think achtergrond

Laat mij niet nadenken. Dat zou ik nooit zeggen!

Ik hou van nadenken, ideeën bedenken, ingewikkelde problemen uitdenken. Sterker nog: ik denk veel na. Op de fiets, op het toilet, in bed.

En toch zeg ik: laat mij niet nadenken. Er is één  moment waarop ik graag mijn hersenen stilzet. En dat is als ik online ben.

Don't make me think boek over usability van Steve Krug

Als ik een boek zoek van Jonas Jonasson, wil ik zo snel mogelijk dat boek vinden. Als ik de Elfstedentocht als roeiwedstrijd wil opzoeken, wil ik die meteen vinden. Als ik een jas wil kopen, wil ik snel kunnen afrekenen.

Dit vraagt om een heldere structuur, menuwoorden, knoppen en goede content op de site. En als ik niet per se iets zoek wil ik in elk geval de structuur van de site snappen. Lekker doorklikken zonder nadenken. Omdat helder is hoe de site in elkaar zit.

Boektip voor beter bruikbare sites

Het boek van Steve Krug Don’t make me think gaat over dit soort usability-onderwerpen. Het is een fantastisch boek dat is opgezet als website. Voor iedereen met een site is dit boek verplichte kost!

De komende tijd zal ik over dit boek bloggen en de onderwerpen illustreren met voorbeelden. In de serie blogs Don’t make me think.

Heb jij nog leestips over gebruiksvriendelijkheid van je website (usability)? Of is dit gewoon het beste boek op dat gebied – wat ik denk?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen