Datum

Creative Mornings Utrecht

Creative Mornings MarlousVoor alle creatieven of niet-creatieven die één keer per maand om 9 uur ’s ochtends inspiratie willen ontvangen. Elke laatste vrijdag van de maand en deze keer per uitzondering op vrijdag 3 mei, de eerste vrijdag dus.

Deze vrijdag is het (wereldwijde) thema Future. Marlous Snijder is aan het woord. Ze was 12 jaar secretaresse, maar haar ontslag luidde iets nieuws in. Ze kan goed organiseren en heeft net als ik na-oorlogse ouders, die stonden op een goede baan. Zekerheid was belangrijk. Dus werd ze secretaresse.

Nuttig, dat zeker.

Maar saai. Dat ook. Op 1 januari wist ze al hoe de rest van dat jaar eruit zou zien.

Nu weet ze niet hoe 2013 eruit zal zien. Volgende week naar Berlijn, nu in Utrecht spreken. Ze is haar droom gevolgd en is online tijdschrift Oh Marie gestart.

Met ondertussen ruim 20 000 downloads is ze groeiende. Het is een tweetalig tijdschrift, omdat ze erachter kwam dat Nederlanders toch niet graag Engels lezen. Voor mij klopt dat wel.

Haar adviezen:

  • ‘Tell your own story’
  • ‘Don’t be modest’ – een beetje opscheppen mag best
  • ‘Let people do what they are good at’ – over haar samenwerking met grafisch ontwerper Casper en marketingmanager Sita.
  • ‘Just get started’

Achteraf bezoek ik haar website. Het meest recente nummer van Oh Marie is een nautisch nummer. Prachtige vormgeving, mooie onderwerpen, positief tijdschrift.

Marlous durft nog geen geld te vragen voor downloads. Misschien omdat Nederland achterloopt met online publishing. Bij nummer nul deed ze dat wel, maar het aantal downloads bleef daardoor klein. Oh ja nog een advies: ‘throw a party at the launch!’ Het werkt.

Haar toekomstdroom is haar medewerkers en bloggers betalen én een printversie van tijdschrift Oh Marie.

Geïnspireerd begin ik na Creative Mornings mijn dag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
lezen