Datum

Drie pakkende blogtips

Een nieuw jaar komt met goede voornemens en met frisse blog posts. Ik zie ze als paddenstoelen uit de gronblogtips voor betere blogsd schieten en de blogs vullen het internet met hun sporen. Daarom voor jou drie lekkere blogtips, voor betere blogs. Met daarna een vraag om (marketing)hulp!

Blogtip 1 Maak contact met je lezer. Hoe? Door iets te zeggen wat je bij je past. Bijvoorbeeld door een grap te maken of iets persoonlijks te vertellen. Of door meteen bij het begin je lezer direct aan te spreken. Een voorbeeld.

Heb jij dat nou ook weleens, een writers block?

Eerst kijk ik een halve dag naar buiten. Ik kan mijn buren uittekenen en hun hond nog meer. Dan begin ik pas te schrijven. Herkenbaar?

Blogtip 2 Geef je lezer structuur:

  • Met bullets
  • Tussenkoppen
  • Dikgedrukte regels binnen een alinea

Of zoals in dit blog, met nummers.

Blogtip 3 Bouw je verhaal op. Begin met een begin en eindig met een eind. Een voorbeeld van een verhaalstructuur is de volgende

  • De wens blogtips voor betere blogs

Ik wil graag een training bloggen geven binnen een bedrijf.

  • Het obstakel

Maar ik weet niet hoe ik dat moet regelen.

  • De oplossing

Dat leidde tot de volgende oplossing: Ik belde een trainingsbureau en vroeg rond welk bedrijf meer wil doen met bloggen en ik zoek op internet naar bloggende bedrijven.

  • Het resultaat

En zo lukte het mij om via een kennis via Twitter trainingen bloggen te geven aan de Universiteit Leiden.

Of meer een inzicht als resultaat:

Het viel nog niet mee om (nogmaals) zo’n soort opdracht te vinden. Dat duurde een tijd.

Deze verhaalstructuur vind je op verhaallijnen, een leuke site voor betere verhalen.

Dan mijn vraag aan jou. Mijn wens is om mensen naar mijn blogworkshops te krijgen. Dus heb ik de actie DeelenMail bedacht. Als mensen de pagina met mijn blogworkshops delen op sociale media en mij vervolgens een mail sturen, kunnen zij een blogworkshop winnen. Toch lijkt deze actie niet te werken, want de mailbox is nog akelig leeg. https://puntann.nl/workshop-bloggen-in-utrecht/

Of misschien is er iets mis met deze actie. Ik weet het niet. Hellup! Heb je andere ideeën om mijn blogworkshops nog beter in de markt te zetten? Mensen zijn echt blij na de workshops, dus aan de kwaliteit kan het niet liggen. Het moet ‘m zitten in de marketing. Ik hoor het heel graag. Je kunt me ook mailen als je dat prettiger vindt!

Foto kellerabteil via photopin cc

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
lezen