Datum

Utrechtse Netwerken

I love my networkAfgelopen week kreeg ik een telefoontje van een collega-tekstschrijver. Ik ken haar alleen van naam, van mijn ondernemersnetwerk HOTZO.

Of ik wil meedoen aan een glossy over Hoograven, de wijk naast mijn wijk. Met artikelen over de geschiedenis en verhalen van bewoners uit de wijk. De gemeente Utrecht had mij speciaal aanbevolen.

photo credit: Neal. via photopin cc

Ja natuurlijk, geweldig! Maar hoe kwam ze bij mij terecht? Ik doe weinig journalistiek werk; ik richt mij voornamelijk op online: workshops bloggen, veel webtekst en contentstrategie bepalen in een adviessessie.

Deze maandag ga ik verder met contentstrategie en zet ik een volgende stap. Het wordt de eerste keer dat ik er veel theorie bij geef. Ik baseer mij op het contentstrategiespel van Erik Hartman en het handboek contentstrategie.

Terug naar wijkinterviews en geschiedenis. Utrecht dat mij had aanbevolen, wat een warm gevoel als Utrechter! Maar… toch gek. Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet langer bedwingen. Mijn collega tekstschrijver vertelde wie het was bij de gemeente: een roeimaatje uit de redactie van mijn roeivereniging Viking.

Met dit in mijn achterhoofd liep ik gisteren bij Seats2Meet aan tegen een kennis; deze architect geeft gastlessen aan scholen in Hoograven. Via architectuurcentrum Aorta heeft architect Rinse prachtige tekeningen van Hoograven. Hij weet alles over de heropbouw van Hoograven en wil graag meedenken! Ook blogt hij veel.

Als je ook van bloggen houdt, houd dan deze website in de gaten, want rond Kerst start ik een actie. Die actie gaat een maand duren en je kunt een workshop bloggen winnen. Met grote dank aan Ernstarchitect voor het meedenken over deze actie.

I love my network!

3 gedachten over “Utrechtse Netwerken”

  1. Ha Anneke,
    Leuke blog weer en ik kijk uit naar je werk over Hoograven. Volgt Rivierenwijk ook nog (op termijn)?

    Leuk dat je aan de gang bent met contentstrategie. Hoewel het niet mijn specialisatie betreft kan ik je wel uit eerste hand voorzien van (positieve) ervaring met Erik zijn spel 🙂

    Groet Tom

    1. Ha die Tom, als we Rivierenwijk gaan doen, ben jij de eerste die het van me hoort! Leuk, die ervaring met het contentstrategiespel. Heb je dat met hulp gespeeld of zelf? En waar ben jij nu mee bezig eigenlijk? groeten van Anneke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen