Datum

5 Geweldige WordPress Plug-ins

Veel van mijn lezers hebben een WordPress-website, ook ik. Daarom de fijnste plug-ins op een rij. Ogeweldige wordpress plug-insmdat het handig is om zelf aan de slag te kunnen, zodat je onafhankelijk bent van een webbouwer en nog sneller kunt schakelen. De kracht van elke zelfstandige!

WordPress plug-in tip 1 anti-spam Akismet

Akismet houdt echt alle spam tegen. Tip: vergeet niet om een API key aan te maken en deze in te vullen aan de achterkant van je WordPress-website. Sommigen downloaden alleen Akismet en vergeten die API key – ik ben daar een voorbeeld van – en dan werkt het niet. Overigens klinkt het moeilijker dan het is. Als je naar de plug-in gaat in de achterkant van je site wijst het zich vanzelf en kun je doorklikken.

WordPress plug-in tip 2 Google vindbaarheid met Yoast

Je hoeft bijna niet te snappen hoe het werkt, die Google vindbaarheid, want ontwerper Joost de Valk heeft een zeer goede plug-in gemaakt. De Yoast-tabjes komen onder elke post te staan. Je voert de juiste zoekwoorden in en in die tabjes zie je precies of je de woorden waar je op gevonden wilt worden, meer moet gebruiken. En op welke plekken: in de header, in de bodytekst etcetera.

WordPress plug-in tip 3 Zemanta voor langere leesduur

Je kent het wel: mensen lezen je blog post, nadat ze op facebook, twitter of in de mail hebben gezien dat die er is. Maar iedereen heeft haast en klikt direct weg. Dus wil je je bezoeker verleiden tot het lezen van meer. En dat doe je met Zemanta. De afbeeldingen van jouw andere blog posts die op dezelfde website staan, plaatst Zemanta onder de post die de bezoeker leest. Zeker nuttig als je al veel blogs geschreven hebt! Beetje irritant is dat Zemanta ook meteen in de achterkant van je site gerelateerde artikelen van andere websites aanbiedt.

WordPress plug-in tip 4 Subscribe2 voor mail per post

Simpel en makkelijk en het enige wat je van je lezer vraagt, is een e-mailadres. Dus geen lijsten aan gegevens. Fijn voor je lezer en lekker laagdrempelig. Vervolgens krijgt hij een mailtje bij elke nieuwe blog post die je schrijft. Lezers kunnen zich ook inschrijven per categorie, dat kan heel handig zijn. Een nadeel is dat het een Engelstalige plug-in is die je bij elke nieuwe update opnieuw moet vertalen.

WordPress plug-in tip 5 Broken Link Checker

De naam zegt het al: als links niet meer correct doorlinken, geeft deze plug-in dat aan. Zeker bij grotere websites scheelt dit veel handwerk. Dit is mijn meest recente fijne ontdekking!

Wat zijn jouw favoriete WordPress plug-ins? Deel het met ons! Dan wordt de wereld weer een beetje makkelijker!

[profiel-anneke]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
lezen