Copywriting

Lezen van Webteksten

Stel het is vrijdagavond, je zit in de zapstand op de bank. Je zapt en blijft alleen kijken als het je pakt. Zo is het ook met online tekst. Dat maakt de juiste tekst op de juiste plaats zeer belangrijk.

Schrijven en redactie van je webtekst

Je bezoeker wil je site meteen begrijpen. Anders klikt hij je site weg en gaat hij naar de concurrent. Dat kost geld. Met klanten maak ik een strategie, een soort tv-gids met een profiel voor elke zender. Elke pagina heeft een helder doel en gerichte tekst. Ik schrijf of herschrijf jouw tekst, zodat je site helder is. En bezoekers klant worden.

Methode voor heldere tekst

  • Hoe zit je website in elkaar? Ik denk mee
  • en vraag door naar je de doelgroep.
  • Daarbij gebruik ik deze checklist.
  • Tot slot schrijf ik met input van de opdrachtgever heldere webteksten.

Neem contact met mij op voor een eerste gesprek.

Door mij geschreven blogs

* Voor Flantúa, een accountantskantoor, schrijf ik blogs. Die blogs zijn bedoeld voor ondernemers en ik schrijf bijvoorbeeld drie blogs over onderhandelen. Of blogs over de voordelen van ondernemen of alle kortingen die je krijgt als ondernemer (startersaftrek, zelfstandigenaftrek, MKB-winstvrijstelling). Lees mijn ondernemersblogs op Flantua.nl.

Door mij geschreven webteksten

* Voor SamenInGeld, een nieuw concept voor crowdfunding voor panden voor verhuur. Bijvoorbeeld aan ouderen, voor een zorgboerderij, aan studenten of aan kinderen met een stoornis voor begeleid wonen. Ik schrijf alle webteksten, persberichten en later blogs. Zodat iedereen op de hoogte is!

* Voor AROS Healtcare: een contentstrategie ontwikkeld voor website, blog en sociale media. Corporate story geschreven en de homepage. Zodat Annemiek een duidelijke gezonde uitstraling heeft.

* Voor Daaf Advies: andere indeling bedacht voor zijn site; heldere teksten geschreven over moeilijke onderwerpen als LEAN en het optimaliseren van je bedrijf. Zodat je weet wanneer je bij Daaf terecht kunt.

* Voor www.inderuimte.org een contentstrategie bedacht voor deze inspirerende ruimte.

* Voor stichting EFT voor EFT relatietherapie. Tekst geschreven voor twee doelgroepen: cliënten en therapeuten. Samen nagedacht over informatie-indeling, marketing (filmpjes & nieuwsbrieven) en vormgeving van de site. Lees mijn blog over deze prachtige vorm van relatietherapie.

* Voor Ernstarchitect. (Eind)redactie van nieuwsbrief en website. Samen een bedrijfsplan gemaakt en van daaruit gedacht over indeling, vormgeving, visueel materiaal en invulling. Sinds ik een bedrijfsplan maak, zijn klanten altijd tevreden. Lees mijn blog.

* Voor Reinder Schonewille hebben we doelgroepen en type werk in beeld gebracht en beschreven. ‘Alles draait om contact.’ is wat hij wil uitstralen, zijn basis. De Nederlandse webtekst is van mijn hand; die is vertaald naar het Engels. En ik heb zijn LinkedInprofiel geoptimaliseerd.

* Voor ABN AMRO heb ik de site www.abnamro.com gemaakt. In dit project heb ik gewerkt met Tridion en beeldmateriaal geplaatst. Lees meer over de ABN AMRO-migratie.

* Voor Stichting Kinderopvang Nederland heb ik in opdracht van de schone schrijfster een kwart van de webteksten geschreven over kinderdagverblijven. Deze teksten heb ik geschreven op basis van interviews met de managers van het betreffende kinderdagverblijf. Kijk voor een voorbeeld.

* Voor Capway heb ik technische teksten geredigeerd. Een B2B website met bijvoorbeeld broodbakmachines. Project in samenwerking met Interaction Designbureau. www.capway.nl

* Redactie van teksten over onderzoek naar griep van het Erasmus MC. Dit onderzoek onder Ab Osterhaus was genomineerd voor de Academische Jaarprijs! Een filmpje over de FluFighters was te zien in Noorderlicht nieuws, het wetenschapsnieuws voor kinderen. www.flufighters.nl

 Optimalisatie- en marketingadvies

* Voor luukvanderwerf.nl: de site v/e bouwkundige; tekstadvies, redactie en advies over het beeldgebruik.

* Voor HP Education: de website van de trainingsafdeling van Hewlett-Packard. Linking verbeterd, tekst geoptimaliseerd voor google. Geadviseerd over gebruik van google adwords vanuit onderzoek naar de concurrentie en naar zoekwoorden.

* Ernstarchitect geadviseerd om een oefening uit zijn workshop met pay with a tweet uit te zetten.

WhatsApp Heb je een vraag? App gerust!