Training snellezen voor teams incompany Utrecht

training snellezen voor teams incompany

Stel dat dit al het leeswerk is van je medewerkers bij elkaar. Dan kunnen ze wel een paar technieken gebruiken 😉

Jouw medewerkers moeten lezen als deel van hun taken.

  • Hebben zij het gevoel dat ze te veel moeten lezen?
  • Vinden ze lezen en snel informatie verwerken lastig?
  • Merk je in vergaderingen dat ze niet weten waar het over gaat?

Dan kun je denken aan een training snellezen.

De situatie is dat jij al flink hebt geïnvesteerd in time-management. Je merkt resultaat. Ondertussen kunnen je medewerkers goed plannen, maar je wil dat zij hun tijd nog slimmer invullen. En je wil ook dat ze weten waar het over gaat in vergaderingen of gesprekken, want het straalt op jou af.

Klinkt dit als de rauwe werkelijkheid? Dan is het tijd voor een training snellezen voor jouw team! De training snellezen heeft een paar belangrijke pijlers: strategisch lezen, onthouden en snelleestechnieken. Een verdubbeling van de leessnelheid is een realistisch resultaat.

Wat vinden deelnemers van Puntann?

Ik studeerde Nederlands, lees en schrijf graag. Sinds 2009 heb ik mijn eigen bedrijf en sinds 2012 ben ik vaste freelancer voor Schouten & Nelissen. Voor dit gerenommeerde trainingsinstituut gaf ik deze training sinds 2012. Helaas is de training per 2017 opgeheven. Dit zeggen deelnemers over mij:

Eelkje uit Amersfoort (cijfer 9)

Ik vind Anneke Laverman een prettige persoonlijkheid waarbij ik me vrij heb gevoeld mezelf te zijn en de vragen die ik had, te stellen.

Ilse uit Wolfheze (cijfer 9):

Passie, enthousiasme, speelt enorm goed in op de groep & situaties. Complimenten!

Programma Snellezen (in Utrecht)

Pijler nummer 1: strategisch lezentraining snellezen voor teams incompany

De eerste pijler van de training snellezen is strategisch lezen. Het betekent dat je medewerker het doel bepaalt voor hij gaat lezen, dat hij weet wat hij met een tekst. Hoe minder hij leest en hoe handiger hij het lezen aanpakt, hoe meer tijd het scheelt.

Stukken overslaan is goed, als die toch niet met zijn doel te maken hebben. Anneke komt met veel praktijkvoorbeelden en laat de deelnemers de discussie aangaan.

Kies de juiste mindset voor lezen

Het kan ook zijn dat deelnemers aan de training worstelen met overtuigingen. ‘Ik moet 100% weten wat ik lees’ is een hele bekende overtuiging. Ook het idee dat lezen afschuwelijk is, is een overtuiging die deelnemers soms hebben. De mindset is de helft van het werk en ook daarover gaan we in gesprek met elkaar.

Pijler nummer 2: onthouden, wat is handig?training snellezen incompany voor teams

De tweede pijler van de training is onthouden wat je zojuist hebt gelezen. In deze training krijgen de deelnemers inzicht in de manier waarop de hersenen werken. Daarbovenop komen technieken om beter te onthouden wat je hebt gelezen. Met deze technieken baseer ik mij op Barbara Oakley en Tony Buzan. We passen dit gelijk toe in praktijksituaties.

Pijler nummer 3: snelleestechniekensnellezen voor teams -roman kraft klein

De derde pijler tot slot zijn snelleestechnieken. Dat zijn 4 technieken en het gaat erom dat iedereen er een passende uitpikt. Weet je medewerker zeker dat hij een bepaalde tekst moet lezen, dan kan hij daarin versnellen. En dat gaan we in de praktijk toepassen. Verdubbeling van de leessnelheid is zeer haalbaar.

De training snellezen in Utrecht, neem contact op

De volledige training snellezen duurt een dag. Ik adviseer zelf om een training van een dag af te nemen: alle pijlers komen aan bod. Mocht dat onmogelijk zijn en wil je dat jouw medewerkers kennismaken met een klein gedeelte van deze training? Dan is een workshopvorm ook mogelijk. Bel mij op 06-18330056 of mail mij direct voor overleg.

WhatsApp Heb je een vraag? App gerust!