Training Bloggen voor Betere Business

Ben jij zakelijk blogger en wil jij:

 • Meer en leukere klanten binnenhalen met jouw zakelijk blog?
 • Je eigen schrijfstem vinden en gebruiken?
 • Met zelfvertrouwen op de publiceerknop duwen?
 • Weten hoe persoonlijk je je bedrijfsblog maakt?
 • Een plan hebben zodat je gericht je tijd kunt verdelen en effectiever blogt
 • Dat mensen je bellen na het lezen van je blog en dat ze bij jou een dienst afnemen. Door je blog.

Volg mijn Training Bloggen voor betere business!

SCHRIJF JE IN VOOR DE TRAINING

Maar hoe doe je dat dan, strategisch bloggen?

Strategisch bloggen duurt even. Het is een kwestie van weten wat je doet, plannen en doorzetten. Ik blog nu ruim 2 jaar. En met succes. Ik word gebeld en ingehuurd. Door mijn blogs. Een mooi resultaat. Toch wacht ik soms met mijn wijsvinger boven de publiceerknop. En ik druk lekker op publish. Vanuit mijn strategisch plan.

Mijn advies is: ontdek hoe je het best jouw eigen stem kunt gebruiken. En de eerste stap is: gewoon gaan schrijven. En al schrijf je de vreselijkste dingen, dat is juist goed. Ergens daaronder zit jouw eigen stem.

cursus bloggen voor betere businessBlogtrainer Anneke Laverman. Wie ben ik?

In 2010 begon ik met lesgeven in schrijven: creatief schrijven en verhaal schrijven aan studenten. Elke avond hoorde ik andere schrijfstemmen van mijn cursisten. Van fantasy tot dagboek.

Aan het eind van de cursus klonken de stemmen helderder. Een eigen stem. En soms als ik ze weer tegenkom, de studenten van toen, dan zijn ze ook tekstschrijver geworden. Of ze kijken schuldbewust en zeggen: ‘sorry, sorry, het ligt zeker niet aan jouw cursus’ en ze doen niks meer met schrijven.

Tegelijkertijd begon ik zelf met bloggen voor Puntann. Ik heb me totaal ondergedompeld in e-books en online content. En ik vond het zo tof dat ik workshops bloggen ontwikkelde. Met tips als ‘benoem in elke blog post kort wat je doet’. Want je wilt verkopen en dus wil je dat mensen wel weten wat je dan verkoopt.

Ook heel belangrijk: ‘laat jezelf zien in je blog, al schrijf je een bedrijfsblog’. Mensen houden van mensen en hechten zich aan mensen. Liefst aan mensen die net zo zijn als zij. Met hun eigen gekkigheden. Toon dus in je blog dat dingen ook bij jou misgaan. En dat je je ontwikkelt.


Nu merk ik: voor veel deelnemers is de workshop  bloggen onvoldoende. Want die cursisten die al een beetje konden schrijven, gaan door. Maar de andere deelnemers blijven in onzekerheid hangen. Een plan en een eigen stem ontbreken. Of ze beginnen net een beetje die stem te ontdekken, maar stoppen met bloggen door gebrek aan lef.

Vaak zijn dat deelnemers die betekenisvol kunnen zijn voor anderen. Met diensten die de moeite waard zijn om over te bloggen. Het internet mist hun dienstverleningen. En bezoekers van hun site ook, want een beter beeld van wat zij doen is voor alle partijen nuttig.

Ik wil ze heel graag helpen en dienstverleners afleveren die zelfbewust bloggen en met een helder plan. En die op die manier – doordat ze vindbaar zijn en zichtbaar en op een prettige manier leesbaar – de juiste opdrachtgevers aantrekken.


cursus bloggen voor betere business in UtrechtDus ga ik groter en gaver – met een blogtraining van 2 maanden.

Om zakelijke bloggers beter voor te bereiden

 • Inclusief het grote Puntann blogboek met de handigste tips en ruimte voor oefeningen
 • Inclusief 5 individuele skypesessies

Ik geef je tools, feedback en voorbeelden. Zodat je schrijft en klanten binnenhaalt.

Programma Training Bloggen voor betere business

 • de juiste blogingrediënten voor jouw klant
 • 3 verhaalstrategieën voor een succesvolle blogpost
 • Pakkende koppen schrijven; 7 receptregels
 • maak jouw blog marketable
 • Jouw persoonlijke blogplan waarmee je klanten aantrekt en overtuigt
 • Sneller & effectiever schrijven
  1. Met een goede opbouw
  2. En een eigen schrijfstem

Algemene voorwaarden en investering training Bloggen voor betere business

Een investering in jezelf. In je bedrijf. In jezelf als schrijver en contentmarketeer. En dat is altijd nuttig, als ondernemer, maar ook binnen een bedrijf. Want je weet hoe je overtuigend schrijft.

Investering in jezelf voor deze blogtraining (in euro’s):

 • 1197 als je al klant van me bent.
 • 1497 als je in 3 termijnen wilt betalen.
 • 1297 is de reguliere prijs.

Je kunt deze investering vergelijken met blogs van een professioneel tekstschrijver, in wie je ook tijd moet investeren. De 3-termijneninvestering is ongeveer gelijk aan 6 blog posts. En dan heb je nog niets geleerd. Deze blogtraining is voor jouw ontwikkeling een gunstiger concept.


Inschrijven of vragen over de training Bloggen voor betere business

Ik ben ondernemer. Is deze training voor mij bedoeld?

Jazeker.

Mail mij om je in te schrijven voor de blogtraining of voor vragen.

WhatsApp Heb je een vraag? App gerust!