Sollicitatietraining: gesprek voeren en/of cv-training

sollicitatietraining cv of sollicitatie gesprekVind je het lastig om aan tafel te komen voor een nieuwe baan? Dat begrijp ik heel goed. Er kunnen allerlei obstakels zijn en ik kan je daarbij helpen. Solliciteren kun je leren! En dan vooral de twee belangrijkste obstakels: je cv en het sollicitatiegesprek.

Je hebt maar 7 seconden voor je cv: zo lang duurt de blik van de recruiter. Dus houden we daar rekening mee en maken we je cv volgens de methode Aaltje Vincent. Zelf volgde ik eind 2018 een masterclass van Aaltje in Amsterdam. Zeer inspirerend bracht zij de theorie. Daarna gaf ik op basis van haar theorie de workshops aan medewerkers van een landelijk bedrijf dat ooit begon in de gloeilampen.

Direct resultaat met je cv volgens de methode Aaltje Vincent

En het werkt! Daarna verstuurde ik één keer mijn cv volgens haar methode. Ik werd direct uitgenodigd voor een gesprek voor een zzp-klus. Hetzelfde geldt voor een vriend van me met wie ik het cv heb gemaakt. Hij werd direct uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek voor een baan.

De methode Aaltje Vincent bevat:

  • het nieuwste onderzoek met eyetrackers: waar kijken recruiters naar?
  • de opbouw van je cv
  • de taal waarmee je je cv schrijft, gebruik bijvoorbeeld getallen.

Ook het sollicitatiegesprek kun je trainen

Een sollicitatiegesprek draait om zelfvertrouwen en gesprekstechnieken. Met beide kan ik je helpen. Zit je bijvoorbeeld altijd op je telefoon voor zo’n gesprek? Dan straal je geen zelfvertrouwen uit doordat je je fysiek klein maakt. Kijk maar eens naar de power poses van Amy Cuddy, die geven je zelfvertrouwen.

In de sollicitatietraining doen we samen oefeningen, zodat jij prettig je gesprek ingaat. En hoe weet ik dat dan? Ik ben freelance docent mondelinge communicatievaardigheden voor een hogeschool. Tot nu toe gaf ik het vak 3 keer en de laatste keer kreeg ik van alle 7 cursisten het cijfer 9,5. Dat komt denk ik doordat ik cursisten zoveel laat doen. Dit is wat een cursist bij de feedback heeft gezet:

Anneke is een goede lerares die alles goed en duidelijk uitlegt. En die maakt de les ook heel actief zodat het altijd gezellig was om de les te volgen

Neem contact met me op voor meer informatie.

Misschien is dit straks jouw werksituatie!

sollicitatiegesprek training

WhatsApp Heb je een vraag? App gerust!