Tekstcoaching: wil jij aan de slag met jouw tekst?

Schrijfcoaching kan iets voor jou zijn als je:

 • schrijftraining te algemeen vindt.
 • maar half antwoord krijgt op je vragen in een schrijftraining.
 • eigen teksten of een website hebt waar je aan wilt werken.
schrijfcoaching Sisto schrijven individueel

Sisto werkt hier een opdracht uit in WebEx. Teams en Zoom zijn ook mogelijk.

Bij schrijfcoaching werk je gericht aan je eigen tekst.

 • Wil je écht beter leren schrijven?
 • Vind je schrijven ingewikkeld?
 • Slaan collega’s jouw (online) tekst over?

Dan kun je kiezen voor tekstcoaching.

Belangrijke startpunten zijn – hoe zorg ik:

 • dat lezers doen wat ik wil?
 • dat mijn boodschap overkomt?
 • dat schrijven makkelijker wordt?

Je wilt anderen beïnvloeden met je tekst. Daarvoor wil je een heldere tekst schrijven. Maar HOE dan? Dit is vaak de start van individuele sessies.

Hoe werkt schrijfcoaching bij Puntann?

De invulling van schrijfcoaching hangt af van jouw leervraag. Met een paar simpele ingrepen maken wij samen jouw tekst beter. Aangevuld met advies over online marketing. En ondersteund door oefeningen en theorie. En ja, ik ben snel van begrip, dus ik zie direct hoe jij jouw inhoud beter naar voren kunt brengen. Dat komt doordat ik sinds 2010 schrijftrainingen geef.

 

schrijfcoachingDanielle Moris, change management expert & phd-student over schrijfcoaching in Utrecht bij mij

“Als je over iets schrijft wat je leuk vindt, ben je snel geneigd om te denken dat anderen het wel snappen. Maar je moet echt herhalen, voorbeelden geven. Je tekst wordt duidelijker en dat krijg ik ook terug. Zelfs als ze niet in het vak zitten, begrijpen mensen mijn blogs nu.

Ik wist niet wat ik kon verwachten. Maar schrijfcoaching bij jou voelt heel prettig, laagdrempelig. Het is niet een vast stramien. Wel in het begin, maar daarna is het losser.”

Drie voorbeelden van zakelijke tekstcoaching

Hieronder vind je drie voorbeelden van zakelijke tekstcoaching. Laat je inspireren.

1. Studenten verleiden tot reacties op Facebook

Marketingmedewerker Dorine van de Hogeschool Utrecht wilde meer actie en reactie op Facebook. Voor we de teksten gingen bekijken, hebben we eerst nagedacht over de strategie. Wat zijn het doel en de doelstellingen van het gebruik van Facebook voor de Hogeschool? Daarna was direct helder welke teksten buiten het doel vielen. En natuurlijk hebben we de teksten aangescherpt.

2. Verleid je bezoekers tot een aanvraag via je website

Paardencoach Roos van Lentepaard nam drie webpagina’s mee naar een coachingssessie. Tegen mij zei ze: ‘Ik wist al wat ik wilde en ik kon wel in een schrijftraining gaan zitten, maar dit leek me fijner, gerichter.’ Vanuit theorie en praktijk hebben we in een dagdeel haar drie pagina’s aangepakt. Ik legde Roos voorbeelden voor van opbouw van je tekst en schrijfstijl. Tot slot pakten we de menustructuur aan van haar website.

3. Je bezoekers verleiden tot een ontwerp met bloggenschrijfcoaching in Utrecht

Architecte Tanja van Weberontwerpt wilde een betere online marketingstrategie. Dat hield allereerst in dat ze betere blogs wilde leren schrijven. We spraken over haar unieke propositie als architecte. Ze kan niet alleen uitstekende ontwerpen maken voor particulieren, ze maakt ook meubels op maat. Voor optimaal ruimtegebruik in je huis in een drukke stad.

In onze sessies namen we mee: SEO (vindbaarheid), google webmastertools, google analytics en online marketing met blogs. Ook had ik oefeningen over de opbouw van de tekst en haar lezer/doelgroep.

Coaching bij het schrijven van zakelijke teksten – is het iets voor jou?

 • Wil je een betere online marketingstrategie?
 • Met beter passende online teksten?
 • Dus wil je aan de slag met je webteksten of blogs?

 

Mark van Ploughed Field over mijn schrijfcoaching:schrijfcoaching marketing

Anneke is fantastisch. Razendsnel, met alle aandacht voor het resultaat dat ik wil behalen. Kein keloel, foesballen, zoals Ernst Happel placht te zeggen. Ze heeft veel kennis van wat werkt op het web en wat je beter achterwege kunt laten. In English, too, she stands her ground. Je kunt met haar lachen, wat het samenwerken wel zo prettig maakt.

 

meer informatie over schrijfcoaching

WhatsApp Heb je een vraag? App gerust!