Presentatietraining – Presenteren kun je leren, ook jij!

Vloeiend je verhaal vertellen. Mensen aankijken en contact maken. Je gebruikt storytelling om je punt te maken: je vertelt een verhaal dat je publiek aanspreekt. Je ziet aan hun lichaamstaal dat ze met je meeleven. Je overtuigt je publiek door de manier waarop je vertelt. Jij staat daar in je kracht gewoon lekker te doen waar je goed in bent. Je geniet van presenteren.

Ik schets het ideale plaatje en dat is zeker bereikbaar. Maar dit is wat je nu voelt.

Knikkende knieën, klotsende oksels. Je staat voor de groep en je bent alleen met jezelf bezig. Niet met de mensen die voor je zitten. Je wantrouwt je geheugen en je stem. Die trilt of is heel hoog, verwacht je. Het liefst zou je door de grond zakken of wegrennen. Maar ja, je bent geen kind meer. Je bent volwassen. Je durft niemand aan te kijken, want je bent bang om voor een groep te staan.

Voor een groep staan is eng – doen helpt

Je staat daarin niet alleen. Voor een groep staan is een grotere angst dan doodgaan, blijkt uit onderzoek. En weet je wat zo fijn is? Een paar keer presenteren, een paar aanwijzingen en je bent stappen verder. Doen helpt echt. En laat dat nou precies mijn stijl zijn van trainen: doen.

 

Deelnemers over de training presenteren door mij

Deelnemer aan de eendaagse presentatietraining: ‘wat kun jij goed mensen empoweren.’

HBO-student mondelinge communicatievaardigheden (5 dagdelen): ‘Ik heb nog nooit zoveel complimenten gekregen tijdens een vak.’

Een andere HBO-student: ‘Het hielp écht dat we elke keer voor de groep moesten van je. Dat had ik niet verwacht. Maar ik ga nu met vertrouwen mijn eindpresentatie in.’

 

Eendaagse presentatietraining: wat ga je doen?

Meteen voor de groep: vertellen wie je bent. Een theateropdracht. Voorbeelden. Hoe ik het voor elkaar kreeg om deze Corona-zomer toch een kampeerplekje te krijgen op Vlieland. Terwijl online alles was uitverkocht. Dat regelde ik met storytelling.

Tijdens de training geef ik voorbeelden van storytelling. Hieronder vind je één van de filmpjes. Selm is geboren als jongen, maar hij slikt nu vrouwelijke hormonen. Hij weet eigenlijk niet waar hij bijhoort. Of nou ja, hij hoort bij een aparte groep: geen man, geen vrouw. De manier waarop hij het filmpje begint, is ijzersterk. Hij begint over de stem.

Bekijk het filmpje van Selm.

Verder overleg ik met je en maak ik de training op maat. Ik heb een standaardprogramma. Je vertelt mij over de deelnemers en over jouw organisatie. Samen kunnen we besluiten om onderdelen toe te voegen en om het programma aan te passen. Ik ben resultaatgericht en ontwerp voor jou graag het beste.

 

WhatsApp Heb je een vraag? App gerust!