Medcomm

Wij zijn Medcomm – effectieve communicatie voor medisch specialisten. Wie ben jij?

  • Ben je medisch specialist?
  • Heb je enige werkervaring?
  • Worstel of twijfel je soms in je communicatie met patiënten?

Dan kan het zijn dat je interesse hebt in onze trainingen. Laten we voorop stellen dat we weten dat je je best doet. Je uiterste best. En dat je het goed wil doen.

Maar je hebt flink wat uitdagingen, zoals patiënten met een mening, alle informatie die je moet communiceren en grote tijdsdruk.

Wij helpen je een handje, als je daarvoor open staat. Het zijn vaak kleine trucs in communicatie waarmee je stappen kunt zetten. Vanuit Medcomm willen wij jou inspireren tot effectievere communicatie.


We bieden 3 typen trainingen

1 prettig presenteren – voor iedereen die presentaties houdt voor collega’s. Met kleine aanpassingen verleid je je publiek tot plezierig luisteren. Resultaat: zelfvertrouwen en sneller een presentatie maken.

2 professioneel praten met patiënten – patiënten zijn soms ongeduldig, willen iets wat niet kan of passen minder goed bij je qua karakter. Hoe je met deze patiënten omgaat, daar ontwikkelen wij trainingen voor. Dat kan samen met jouw afdeling, als je dat wilt.

3 interculturele communicatie – hoe je op een slimme manier om een tolk vraagt of hoe een moslimcultuur in elkaar zit. Na deze training begrijp je veel beter waar deze patiënt vandaan komt en hoe hij of zij denkt. En daarmee heb je tools in handen om ook deze patiënt te bereiken.

 


Waarom Medcomm?

We zijn alledrie chronisch patiënt en Anneke wilde daar iets mee doen: ze kwam vaak gefrustreerd van de dermatoloog vandaan. Ze ging nadenken over de reden. Vanuit haar rol als communicatietrainer kon ze van alles bedenken. Maar.. het begint bij de specialist zelf. Dus interviewt ze nu medisch specialisten. Ze delen tips met haar en problemen waar ze tegenaan lopen. Na 8 specialisten begint ze een lijn te ontdekken.

Inmiddels staat de eerste pilot in de steigers: interculturele communicatie voor urologen. Oftewel: hoe praat je over seksualiteit met echtparen uit een andere cultuur?


Op dit moment is Medcomm een samenwerking tussen ons drieën.

WhatsApp Heb je een vraag? App gerust!