Blog jezelf naar betere business in een dag

Verleid je klanten. Verleiden is altijd een goed idee, want het levert je iets op. In dit geval meer omzet!

 • Wil je beter vindbaar zijn?
 • Wil je meer verkopen zonder verkoperig over te komen?
 • Wil je meer klanten?

Met blogs ben je beter vindbaar en beter zichtbaar online en precies daardoor verkoop je meer. Je verkoopt zonder dat je overkomt als verkoper. Zonder te duwen of te sleuren of weer te bellen. Met de juiste blog posts krijg je klanten die uitstekend bij je passen. Ze kennen je door je posts, die ervoor zorgen dat ze voorbereid zijn om te kopen: in de blogs doorlopen ze de fases know-like-trust.

Herken je dit?

 • Je probeert te schrijven voor je blog, maar je bent onzeker of je het goed doet. En je twijfelt of je jezelf kunt laten zien in je blogs. Het zijn toch zakelijke blogs.
 • Je moet mensen vaak extra uitleggen wat je doet. Je site levert onvoldoende informatie.
 • Je hebt het gevoel dat je ploegt door een bak zand als je schrijft voor je bedrijf.
 • Een blog concreet voor je zien vind je lastig. Hoe ziet dat eruit? Als heb je wel losse ideeën. Heel veel zelfs.
 • Je hebt moeite om via je site klanten te krijgen.

Waarom ben ik gestart met workshops bloggen?

Omdat ik zelf heb moeten leren ondernemen. In 2009 werd ik ondernemer omdat ik weg moest bij Hewlett-Packard. Ondernemen is een vak, daar kwam ik al snel achter. Ik volgde allerlei cursussen en kwam erachter dat bloggen een geweldig middel is om klanten te krijgen.

Bloggen past heel goed bij mij, want schrijven is mijn hobby. Vanaf mijn 11e schreef ik gedichten en stond ik in de schoolkrant. Ik zette ze op mijn boekenlijst en stond als dichter op een podium. Nu geef ik onder andere trainingen voor Schouten & Nelissen. En vanuit Puntann geef ik graag trainingen bloggen, omdat iedereen op zijn eigen manier kan bloggen en omdat het mij zoveel werk oplevert. Ik help ondernemers en ondernemende werknemers graag om hun eigen blogstem te vinden.

Wat kun je verwachten van de workshop bloggen?

 • Je blog gaat viraal via sociale media.
 • Je blog is vindbaar via google.
 • Potentiële klanten klikken door op je blogs en lezen ze helemaal.
 • Je blog kan opgepakt worden door de media, want het is overtuigend.
 • Je zet jezelf neer als expert. Daardoor trek je meer klanten aan, die je makkelijk verleidt tot koop.

Van blogger naar content marketeer; schrijven met een duidelijk doel

Je leert WAAROM en WAT je nu eigenlijk aan het schrijven bent. Dat maakt bloggen in de toekomst makkelijker. Je gaat van blogger naar content marketeer. En zo bouw je je bedrijf uit. Want bloggen is leuk als in verhaaltjes schrijven over je bedrijf. Maar je wilt schrijven met een duidelijk doel, want dat levert business op. Schrijven met een duidelijk doel heet content marketing en daar help ik je bij.

Saskia van den Bor over de workshops bloggen:workshop bloggen utrecht | Saskia

‘Hoe jij bepaalde dingen overbrengt, met één of twee woorden. Dan is het meteen helder.’

We starten het nieuwe seizoen fris! Wat ontvang je in de workshop bloggen op 22 september?

 • De do’s en dont’s van een pakkend blog.
 • Hoe je snel en makkelijk een blog post neerzet. Met en goede opbouw van je blog.
 • Branding van jouzelf en je bedrijf en welke blogonderwerpen daarbij passen.
 • Je leert hoe klanten meer vertrouwen krijgen in jou.
 • Inclusief hand-out met blogtips.

De workshop bloggen in de praktijk

Een hele dag bloggen! Met maximaal 5 ondernemers wil ik een goede slag slaan in het bloggen en tussen de regels door werk je aan je bedrijf. Resultaat: je verlaat de dag met een glimlach en met een concrete blog post en een bak aan ideeën. Je hebt richting en weet veel beter waarom je schrijft wat je schrijft. Van oud-cursisten hoor ik altijd dat mijn woorden als een soort cassettebandje in hun hoofd blijven spelen op het moment dat ze de volgende blog post schrijven. Een voordeel: ik heb een prettige stem, geschikt voor radio 😉

Op 22 september.

Investering: 247 euro

TOT EN MET DINSDAG 5 SEPTEMBER VOOR MAAR 199 euro!

Direct bestellen

Vind je het niks, dan krijg je je geld terug.

Veelgestelde vragen over de workshop bloggen:

Hoe maak ik tijd voor bloggen?

Dat doe je dus niet. Dat gaat vanzelf 😉 Grapje, dat doe je wel, maar je leert hoe je schrijven kunt opdelen in fases. Dat zorgt ervoor dat je bloggen makkelijker kunt inplannen. Ook leer ik je een speciale techniek waarmee je makkelijk jezelf aan het schrijven zet.

Welke rol heeft bloggen in mijn marketing?

Een grote rol. Het is je visitekaartje dat ervoor zorgt dat mensen eerder voor jou kiezen dan voor je concurrent. Ze weten namelijk beter wie jij bent en waar je voor staat en dat is goed, dat geeft vertrouwen.

Wat doe ik als ik schrijven niet leuk vind?

Dan zet ik mijn tanden in je, je bent mijn grootste uitdaging. En ik houd van uitdagingen. Daarbij geloof ik dat alles leuker wordt als je er beter in bent. En ik neem je mee om beter te worden. Daarnaast vind ik dat mensen te veel de nadruk leggen op spelling. En spelling is geen schrijven, spelling is de eindfase, het is redactie.

Is het voor startende of gevorderde ondernemers?

De workshop is geschikt voor beide. Ik sta erom bekend dat ik goed inspeel op mensen. Ik voel ze goed aan en ik ben nogal flexibel van aard. Als een leerdoel van iemand vraagt om een andere benadering of net een andere uitleg, dan krijg je die bij mij. Dit zeggen deelnemers achteraf ook tegen mij.

Moet ik al goed kunnen schrijven?

Wat is goed schrijven? Schrijven kan altijd beter. Ook ik volg schrijfcursussen. Laatst deed ik een cursus copywriting, dus meer gericht op reclame en ik vond het geweldig! Ik denk dat je van een goede workshop of cursus oppikt wat bij je past.

Wat kan ik van deze workshop verwachten?

De workshop is kleinschalig: ik werk met maximaal 5 ondernemers. Daarbij ga ik uit van de kracht van de groep, dus mensen leren altijd van elkaar. Ik start met leerdoelen en kennismaking, ik geef theorie en schrijven is doen, dus we schrijven veel. Vragen kun je altijd stellen en ik lees  graag eerste probeersels. Dan vraag ik ook altijd of je een vraag hebt bij je stuk. Ik zal nooit kritisch zijn, gewoon omdat het kan, maar ik wil je echt verder helpen. En de stapjes waarin ik dat doe verschillen van persoon tot persoon. Dat gaat in onderlinge afstemming.

Investering: 247 euro

TOT EN MET DINSDAG 5 SEPTEMBER VOOR MAAR 199 euro!

Direct bestellen

 

Vind je het niks, dan krijg je je geld terug.

workshop bloggen in Utrecht

Reactie van deelnemer Anne na Workshop Bloggen de Basis:
“Super bedankt voor de leuke workshop vanochtend! Heb er veel van opgestoken en ik zie uit naar de volgende :)”

Investering: 247 euro

TOT EN MET DINSDAG 5 SEPTEMBER VOOR MAAR 199 euro!

Direct bestellen

Vind je het niks, dan krijg je je geld terug.

Tips over bloggen lees je op:

Share Button